Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Απόστολος Λύτρας για Πάτρα: “Υπάρχουν κενά και τρομερά λάθη από όλους ” – ΒΙΝΤΕΟ

"Οι ιατροδικαστικές των δύο παιδιών θα "φωτίσουν" την υπόθεση της Πάτρας" τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος. "Δύσκολο να δεχθούμε ότι τρία παιδιά έφυγαν από πρόβλημα γενετικής αιτιολογίας" λέει ο γενετιστής Κωνσταντίνος Πάγκαλος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απόστολος Λύτρας για Πάτρα: “Υπάρχουν κενά και τρομερά λάθη από όλους ” – ΒΙΝΤΕΟ dikastiko.gr

Λύτρας για Πάτρα: Δηλώσεις για το θέμα της πολύκροτης υπόθεσης της Πάτρας έκανε ο Απόστολος Λύτρας ο οποίος στο παρελθόν είχε αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του ζεύγους Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη.

Ο γνωστός ποινικολόγος  φαίνεται να πιστεύει πως ακόμα υπάρχει δρόμος μέχρι να κλείσει η υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα. Τονίζει πως πρέπει να αποδειχθεί το πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη που σκότωσε την Τζωρτζίνα και έκανε λόγο για τρομερά λάθη.

Πάτρα

MEGA

Λύτρας για Πάτρα: “Υπάρχουν κενά και τρομερά λάθη”

Ο κύριος Λύτρας μιλώντας στο ΜEGA είπε χαρακτηριστικά “έχουν γίνει τρομερά λάθη στην συγκεκριμένη υπόθεση από όλους. Υπάρχουν κενά. Περιμένουμε τις 2 ιατροδικαστικές αποφάσεις που μπορεί να προκύψουν νέα στοιχεία. Ότι υπήρχε η κεταμίνη στο νοσοκομείο υπήρχε. Το πώς δόθηκε μένει να αποδειχθεί. Αυτό που περιμένω και νομίζω ότι θα προκύψουν πολλά θέματα με τη Τζωρτζίνα είναι από τις ιατροδικαστικές που θα προκύψουν“.

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών

«Δεν ξέρω εάν θα παίξει ρόλο στις εκλογές το θέμα της ασφάλειας. Εύχομαι να μην υπάρχει προσανατολισμός γιατί βλέπουμε ότι έχουμε ξεφύγει από τα σοβαρά θέματα και ασχολούμαστε υπερβολικά με την εγκληματικότητα και με συγκεκριμένες υποθέσεις. Ο κόσμος ενδιαφέρεται για την εγκληματικότητα, έχουμε 26 σμβόλαια θανάτου και δεν έχουμε ούτε έναν κατηγορούμενο όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε αρχικά.

Λύτρας για Πάτρα

dikastiko

«Δεν είναι τέλεια εγκλήματα απλώς η αστυνομία αντί να μπαίνει στην διαδικασία συλλήψεων, αφήνει να το «ξεκαθαρίσουν» μόνοι τους. Αυτό όμως δεν είναι δικαιοσύνη. Προκύπτει ότι υπάρχει μία «βεντέτα». Αυτές οι 26 εκτελέσεις τα τελευταία χρόνια, δεν καθιστά «δύσκολη» μία δολοφονία. Θα πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα φρένο σε όλη αυτή την αιματοχυσία», πρόσθεσε ο κ. Λύτρας.

«Δύσκολο να δεχθούμε ότι τρία παιδιά έφυγαν από πρόβλημα γενετικής αιτιολογίας», λένε οι επιστήμονες

Ο γενετιστής Κωνσταντίνος Πάγκαλος, μίλησε στο MEGA για τον γονιδιακό έλεγχο που ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα.

«Το πρόβλημα του αιφνίδιου θανάτου είναι γνωστό στην γενετική, υπάρχουν πολλά παραδείγματα στον κόσμο, ετήσια περιστατικά και η αιτιολογία είναι ποικίλη. τα περισσότερα είναι καρδιολογικής φύσεως, δηλαδή είτε η καρδιά δεν είναι «κατασκευασμένη σωστά» και δεν λειτουργεί όπως πρέπει, είτε καθαρά λειτουργικά καρδιακά προβλήματα», ανέφερε αρχικά.

«Οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι με πολλά γονίδια, είμαστε σαν υπολογιστές, ωστόσο, πιο πολύπλοκοι. Έχουμε 46 χρωμοσώματα και πάνω σε αυτά είναι γραμμένος ο γενετικός μας κώδικας. Κομμάτια του κώδικα αυτού λέγονται γονίδια. Περίπου 80 γονίδια από αυτά εχουν ενοχοποιηθεί για καρδιακά προβλήματα. Αυτά από ότι καταλαβαίνω έχουν διερευνηθεί από το Ωνάσειο και έχει προκύψει ότι δεν έχουν προκαλέσει κάτι», επεσήμανε ο κ. Πάγκαλος.

«Υπάρχει ενα 20% τα οποία δεν σχετίζονται με την καρδιά και ακόμα είναι κάποιες περιπτώσεις που είναι σκοτεινές. Είναι δύσκολο να δεχθούμε ότι τρία παιδιά στη σειρά έφυγαν από πρόβλημα γενετικής αιτιολογίας. Τρεις φορές και μεταλλάξεις που γίνονται πρώτη φορά από τα παιδιά και δεν υπάρχουν στους γονείς, είναι δύσκολο να το δεχθούμε. Θα έπρεπε να υπάρχει μία προδιάθεση σε εναν τουλάχιστον γονέα», ξεκαθάρισε σχετικά με την περίπτωση γονιδιακού προβλήματος που προκάλεσαν τον θάνατο των παιδιών.

«Είναι τραβηγμενο να θεωρήσουμε ότι αυτές οι μεταλλάξεις συνέβησαν λόγω γονιδιακού προβλήματος. Ο τρόπος που εξετάζουμε τον κώδικα των χρωμοσωμάτων προϋποθέτει κάτι βασικό: να έχουμε πολύ λεπτομερή κλινικά δεδομένα, ο οποίος φαινότυπος να είναι όμοιος ή με μικρές παραλλαγές. Δεν γίνεται να είναι δυο ή τρία διαφορετικά νοσήματα στα παιδιά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πώς γίνεται ο έλεγχος;

Ο κ. Πάγκαλος εξήγησε πώς γίνεται ο γονιδιακός έλεγχος.

«Πάιρνουμε το DNA και των τριών παιδιών στη σειρά και των δύο γονέων. Εξετάζονται με τη σειρά γιατί θα βρούμε μία μετάλλαξη ενός γονιδίου που θα μπορπυσε να ενοχοποθηθεί για τον αιφνίδιο θάνατο, και θα είναι ο κοινός παρανομαστής και στα τρία παιδιά. Το να προσδιορίσουμε τα κλινικά δεδομένα είναι πολύ απλή διαδικασία. Η ανάλυση του DNA μπορούν να γίνουν και σε μία εβδομάδα», κατέληξε λέγοντας.

BINTEO: MEGA

«

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ