Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Άρης Φλώρος: Η Energa, η φυλάκιση, η μαφία των φυλακών και η ελευθερία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρης Φλώρος: Η Energa, η φυλάκιση, η μαφία των φυλακών και η ελευθερία

Είναι πράγματι αλήθεια ότι την τελευταία κυρίως πενταετία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο νεαρός επιχειρηματίας Αριστείδης (Άρης) Φλώρος λόγω των δικαστικών του διαδρομών, είτε ως κατηγορούμενος είτε ως κατήγορος, απασχόλησε τη δημοσιότητα. Εν αρχή ήταν η υπόθεση των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – hellas Power, όπου εξαιτίας της πρωτόδικης καταδίκης του ο Άρης Φλώρος οδηγήθηκε στη φυλακή. Είναι αλήθεια επίσης ότι πολλοί ήταν εκείνοι που δεν είδαν με καλό μάτι, τον νεαρό άνδρα με τις καλές σπουδές, τις οποίες όφειλε στην άνεση της οικογένειας του και την επαγγελματική αποκατάσταση την οποία πέτυχε στο πλευρό του πατέρα του. Ο Τύπος δεν του χαρίστηκε και τον ακολουθούσε παντού μέσα και έξω από τη φυλακή.

Οι φωτογράφοι ήταν ακόμα “παρόντες” στην μεταφορά του στη ΓΑΔΑ με αυτοκίνητο με συμβατικούς αριθμούς μετά τη σύλληψη του το προ περασμένο Καλοκαίρι, ύστερα από την ακύρωση του βουλεύματος βάση του οποίου είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Χαλκίδας.

Ένα καταδικαστικό βαρίδι έφυγε χθες από πάνω του μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου οι δικαστές αναγνώρισαν στο πρόσωπο του τρία ελαφρυντικά, γεγονός που σημαίνει ότι ο 39χρονος επιχειρηματίας θα παραμείνει ελεύθερος. Σημαντικό στοιχείο της απόφασης αποτελεί το γεγονός ότι το δικαστήριο απάλλαξε τον Άρ. Φλώρο για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΚΑΙ ΔΕΔΔΗΕ, κρίνοντας πως ουσιαστικά δεν αντιπροσώπευε αυτές τις εταιρίες, με βάση όσα ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που απέστειλε κατόπιν αιτήματος των κατηγορουμένων σχετική απάντηση. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως οι δικαστές αναγνώρισαν οφειλή της ENERGA, μόνο προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους δήμους, ύφους 72 εκατομμυρίων, η οποία έχει ήδη ικανοποιηθεί αφού έχουν κατατεθεί εξ αρχής 85 εκατομμύρια στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Παράλληλα οποιαδήποτε (τυχόν) αξίωση οφειλής με τον ΛΑΓΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, αποτελεί αντικείμενο μιας ιδιωτικής διαφοράς (αστικής και όχι ποινικής) μεταξύ των εταιριών.

Δηλαδή αδίκως για αυτό το σκέλος οδηγήθηκαν στο εδώλιο. Όσον αφορά στο ποσό της καταγγελλόμενης υπεξαίρεσης , το αρχικό κατηγορητήριο το ανέφερε ότι ανέρχεται 236 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό όμως συμπεριελάμβανε δήμους , δημόσιο, ΛΑΓΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ.

Από καταγγελλόμενος καταγγέλλων

Ενώ άλλες δύο υποθέσεις παραμένουν ανοιχτές για τον Άρη Φλώρο, αυτή της φερόμενης ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό με το νέο έτος, και η εμπλοκή του στη δικογραφία με τα πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας, τα όποια φέρεται να έκανε χρήση για να αποφυλακιστεί, το κλίμα για τον Άρη Φλώρο φαίνεται να έχει αντιστραφεί μετά τις καταγγελίες του για εκβιασμό του από μέλη της πολιτογραφημένης ως “μαφία των φυλακών”. Οι καταγγελίες του αυτές οδήγησαν τις αρχές να ξηλώσει το κύκλωμα των φυλακών στο οποίο εκτός από τους σκληρούς κακοποιούς (σ.σ. που είτε ως ηθικοί είτε ως φυσικοί αυτουργοί διέπραξαν τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου) ενεπλάκησαν και δικηγόροι πρώτης γραμμής με έναν εξ αυτών, τον πρώην δικηγόρο της ΛΑΓΗΕ και αντίδικο του Φλώρου να οδηγείται προσωρινώς στη φυλακή. Ο Άρης Φλώρος τις καταγγελίες του αυτές τις επανέλαβε και στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όπου προσήλθε και κατέθεσε ως μάρτυρας υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε πως ο κατηγορούμενος Κλοντιάν Λεκοτσάι τηλεφώνησε και είπε ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του, αν δεν του δώσει 5 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Αρ. Φλώρος και δύο δικηγόροι είχαν ζητήσει από τον εκλιπόντα Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι του ζητούν 2 εκατ. ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ