Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024

Εργατικό ατύχημα σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα: Τραυματίστηκε 51χρονος από πτώση γερανού

Ο εργαζόμενος φέρεται να επιχείρησε να δοκιμάσει την ανύψωση φορτίου με αποτέλεσμα την κατάρρευση του μηχανήματος και τον τραυματισμό του. "«Πολλές και καλές δουλειές» με νεκρούς και τραυματίες εργάτες" τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εργατικό ατύχημα σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα: Τραυματίστηκε 51χρονος από πτώση γερανού (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εργατικό ατύχημα σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα ένας 51χρονος εργαζόμενος ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης στα Αμπελάκια Σαλαμίνας,  τραυματίστηκε μετά από πτώση γερανού.

Εργατικό ατύχημα σε ναυπηγείο: Στον “Ερυθρό Σταυρό” νοσηλεύεται ο 51χρονος

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Σύμφωνα με το site 902.gr, ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο «Θριάσιο νοσοκομείο».

Ωστόσο 51χρονος ήταν πολυτραυματίας και πολυκαταγματίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου και νοσηλεύεται

Εργατικό ατύχημα σε ναυπηγείο

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η ναυπηγοεπισκευαστική επιχείρηση είχε ζητήσει από άλλη εταιρεία την αξιολόγηση του γερανού προκειμένου να καταστεί λειτουργικός.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εργαζόμενος φέρεται να επιχείρησε να δοκιμάσει την ανύψωση φορτίου με αποτέλεσμα την κατάρρευση του μηχανήματος και τον τραυματισμό του.

Κώστας Αρβανίτης: “«Πολλές και καλές δουλειές» με νεκρούς και τραυματίες εργάτες”

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνιζε μεταξύ άλλων πως “εμείς ήδη από τον περασμένο Μάιο καταθέσαμε ερώτηση στην Κομισιόν, με την οποία ζητήσαμε ανάληψη δράσεων για τα εργατικά ατυχήματα.

Ο αρμόδιος επίτροπος Νικολά Σμιτ τόνισε πως, σύμφωνα με το άρθρο 5 της οδηγίας 89/391/ΕΟΚ, οι εργοδότες υποχρεούνται να εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων ως προς όλες τις πτυχές της εργασίας. Υπογράμμισε επίσης πως η διασφάλιση της συμμόρφωσης της εθνικής νομοθεσίας μεταφοράς με την ενωσιακή νομοθεσία αποτελεί πρωτίστως ευθύνη των κρατών μελών, κάτι που καταδεικνύει με τον πιο εμφανή τρόπο την ολιγωρία της κυβέρνησης για το θέμα.

Η απαξίωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η κανονικοποίηση εξαντλητικών ωραρίων εργασίας, η υπονόμευση της Επιθεώρησης Εργασίας και η εργασιακή ανασφάλεια που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική, συνέβαλαν στην έξαρση των εργατικών ατυχημάτων.

Θα απαντήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο αρμόδιος υπουργός κ. Γεωργιάδης για την καταγεγραμμένη, τεράστια αύξηση εργατικών ατυχημάτων τα τελευταία δύο χρόνια;”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ