Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

EXPO CORFU 2022: Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός εξοπλισμός

Ανοιχτή πρόσκληση στα σεμινάρια-εργαστήρια στην Expo Corfu 2022 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
EXPO CORFU 2022: Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός εξοπλισμός EXPO CORFU 2022

Η EXPO CORFU – Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός εξοπλισμός, ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη εβδομάδα στις 19 Μαρτίου στο Νέο Λιμάνι της Κέρκυρας, στον επιβατικό σταθμό εξωτερικού (Τέντα) και για τρεις (3) συνεχόμενες ημέρες, επιχειρήσεις και φορείς θα παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους . Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας θα δημιουργεί  γευστικές απολαύσεις για τους επισκέπτες της Expo Corfu καθημερινά με τη συμμετοχή παραγωγών και  εταιριών  που συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Δεκαοχτώ (18) διαφορετικά σεμινάρια/ εργαστήρια με εξαιρετικούς ομιλητές και  θεματολογίες για τον τουρισμό, την τεχνολογία, το πρωτογενή τομέα, την βιωσιμότητα, το μεταφορικό ισοδύναμο,  το Food Cost , πετυχημένα case studies εταιριών και πολλά άλλα, θα φιλοξενηθούν στην Συνεδριακή Αίθουσα του Κεντρικού κτιρίου του ΟΛΚΕ (1ος όροφος), στο Νέο Λιμάνι Κέρκυρας στις 19 – 20 – 21 Μαρτίου. Τα εργαστήρια/σεμινάρια θα διεξαχθούν σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, την Ένωση Ξενοδόχων Κερκύρας, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων νήσων, καθώς και επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέρος στην EXPO CORFU 2022.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων /εργαστηρίων για τις 19 – 20 – 21 Μαρτίου είναι το ακόλουθο:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

11.00 – 12.00: Ψηφιακός Οδηγός Περιήγησης με χρήση Επαυξημένης Πραγματικότητας και Ολογραμμάτων Ιωάννης Δεληγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής και ομάδα υλοποίησης του έργου Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας – Ερευνητικό Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών (ΙnArts)

12.15 – 14.15: Press Conference EXPO CORFU 2022

16.15 – 17.15: Το Scent Marketing και η δύναμη της όσφρησης

Στέλλα Φούντα, Επίσημος αντιπρόσωπος Κέρκυρας, Mega Systems

17.30 – 19.30: Πρωτογενής τομέας και Μεταποίηση – Case studies Ελαιόλαδο & Μέλι

  • Χαιρετισμός–Πρόλογος, Έλενα Καρούμπη Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κέρκυρας & Αντιπρόεδρος Μεταποιητικού τμήματος
  • Olive Fabrica – The Governor Oil, Σπύρος Δαφνής
  • Enotis Olive Oil, Έλενα Αγάθου
  • Meligoni Μέλι, Αθανάσιος Κοντοστάνος

Επιμελητήριο Κέρκυρας

19.45 – 20.45: Βασικές Αρχές του Food Cost και την Αξιοποίηση του Τοπικού Πρωτογενή Τομέα στην Μαζική Εστίαση

Προκόπης Πανδής, F&B, Όμιλος “Voulgaris Hospitality Group” Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας

ΚΥΡΙΑΚΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

11.00 – 12.00: Θερμομόνωση, Ηχομόνωση, Ασφάλεια υαλοπινάκων και σύγχρονες  εφαρμογές Υαλοπινάκων Βασίλης Μελίδης, Melidis Glass Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων

12.15 – 13.15: Αναπτυξιακές δυναμικές χρηματοδότησης έργων Αγροδιατροφής στο Ιόνιο

Φώτης Κόττης, Πρόεδρος Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου, Μέλος Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

13.30 – 14.30: Τουρισμός στη ΜΕΤΑ-COVID εποχή 

    • Χαιρετισμός – Πρόλογος Αγγελική Αυλωνίτη, Οικονομική επόπτης Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Διευθύντρια ξενοδοχείου, Επιχειρηματίας εστίασης
  • Εισερχόμενος τουρισμός – Η επόμενη ημέρα στις ηλεκτρονικές κρατήσεις Γεώργιος Λυκαύγης, Αναλυτής Τουρισμού
  • Επενδυτικά Προγράμματα  –  Εκσυγχρονισμός Επιχειρήσεων στη μετά Covid εποχή Σπύρος Νικόπουλος, Σύμβουλος Ανάπτυξης

Επιμελητήριο Κέρκυρας

16.00 – 17.00: Έργο C-CAGE (ΕΣΠΑ 2014-2020, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά)

Κωνσταντίνος Βόγκλης, Επίκουρος Καθηγητής

Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Τουρισμού

17.15 – 18.15: Ο Κερκυραϊκός Αμπελώνας

Νίκος Μάνεσης, Κριτικός κρασιού

COFECO

18.30 – 19.30: Βιωσιμότητα και Πράσινη Ανάπτυξη – Case study: Ξενοδοχεία ομίλου Βούλγαρη

Χαράλαμπος Βούλγαρης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας

Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας

19.45 – 20.45: Food Waste & Τοπική Γαστρονομία

Αριστοτέλης Μέγκουλας, Chef, Ιδιοκτήτης Εστιατορίου Pomo D’Oro

Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας

ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

11.00 – 12.00: Imaging for Business 2022 and beyond

Kevork Voskeritchian, Total Serve

12.15 – 13.15: Αρχές Εκπαίδευσης  Πρώτων Βοηθειών

Ανδρέας Κορίκης, Corfu Total Services

13.30 – 14.30: Η ικανοποίηση των επισκεπτών της Κέρκυρας το 2019

Γεώργιος Κοντογεώργης, Διδάσκων 

Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Τουρισμού

16.15 – 17.00: ΝΕΡΟ πολύτιμο αγαθό και οι τρόποι βελτίωσης του

Κώστας Αγιοβλασίτης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Ecopoint

17.15 – 18.15: Ποιοτικό Ελαιόλαδο και Σωστές Πρακτικές Συγκομιδής

Άγγελος Ανδριώτης, Ιδιοκτήτης Olithea Corfu Evoo               

Βασίλης Μουσελίμης, Γεωπόνος

Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας

18.30 – 19.30: Μειώστε τα έξοδα της επιχείρησής σας με τη χρήση του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Σπυρίδων Σπαής, Μέλος Ε.Ο.Α.Ε.Ν., Μέλος INSULEUR, Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Επιμελητήριο Κέρκυρας

19.45 – 20.45: Εξελίξεις στην τουριστική οικονομία των Ιονίων Νήσων την περίοδο 2019-2021

Α) Ο βαθμός ανάκαμψης της τουριστικής οικονομίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων το 2021, από τις επιπτώσεις της πανδημίας (παρουσίαση σχετικών δεικτών και σύγκριση με άλλες Περιφέρειες της Χώρας)                                                                                                                                                                               Β) Η εξέλιξη της οικονομίας διαμοιρασμού (βραχυχρόνια μίσθωση καταλυμάτων) στην Κέρκυρα την περίοδο 2019-2021 (εξέλιξη βασικών παραμέτρων προσφοράς και ζήτησης)

Αθανάσιος Σπίγγος , Διδάσκων Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Τουρισμού & Φοιτητές 1ου και 3ου 6μήνου σπουδών Τμήματος Τουρισμού Ιονίου Πανεπιστημίου

Για να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.exantasgreece.com/2022/02/23/expo-corfu-2022/ και συμπληρώστε τη Φόρμα Εγγραφής στην ανωτέρω ιστοσελίδα ή εναλλακτικά απευθυνθείτε στη  κεντρική γραμματεία της EXPO CORFU 2022 στις 19 – 20 – 21 Μαρτίου μεταξύ 10.00  – 21.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η EXPO CORFU 2022 – Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός  τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, του Επιμελητηρίου Κερκύρας και της Ένωσης Ξενοδόχων  Κέρκυρας.

Η είσοδος στο κοινό για την Expo Corfu και τα σεμινάρια / εργαστήρια είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας είναι: 10.00-21.00 Θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας κατά του Covid -19 που θα ισχύουν το διάστημα διεξαγωγής της EXPO CORFU 2022. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την EXPO CORFU 2022, παρακαλώ απευθυνθείτε στην Exantasgreece στα παρακάτω στοιχεία :  

email: [email protected] www.exantasgreece.com Τηλέφωνα: 6932362875 & 6937077682 Facebook & Instagram : EXPO CORFU 2022

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ