Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Φωτορεπορτάζ στο Εφετείο: Πολύκροτες δίκες και… τουαλέτες – ντροπή εν μέσω πανδημίας

Αποκαλυπτικές εικόνες για τον τρόπο (μη) εφαρμογής των μέτρων κατά κορονοϊού στο Εφετείο. Χωρίς νερό και χωρίς φως.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φωτορεπορτάζ στο Εφετείο: Πολύκροτες δίκες και… τουαλέτες – ντροπή εν μέσω πανδημίας

Εφετείο Αθηνών: Πολύκροτες δίκες. Εκδίκαση εν μέσω πανδημίας όπου όλοι, μα όλοι έχουν τονίσει την ανάγκη λήψης μέτρων. Υπάρχει και σχετική υπουργική απόφαση. Μόνον που η αυτοψία του dikastiko.gr κάθε άλλο παρά τήρηση των κανόνων υποδεικνύει. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Στο μεγαλύτερο Εφετείο της χώρας, αυτό των Αθηνών, η κατάσταση είναι τριτοκοσμική. Αρκεί κάποιος να επισκεφτεί τις τουαλέτες. Χωρίς σαπούνι, χωρίς χαρτί και νερό.

Οι βρύσες είναι χαλασμένες σε πολλές από αυτές. Κάποιες δεν διαθέτουν ούτε φως, ενώ ορισμένες δεν έχουν σιφόνι και τα νερά (βρωμόνερα όπως σημειώνεται) μαζεύονται με κουβά, ο οποίος έχει ξεχειλίσει. Στις δικαστικές αίθουσες γίνεται… συνωστισμός. Γεμάτες από κόσμο, διάδικους και άλλος. Στους διαδρόμους δεν θες να πλησιάσεις. Εφετείο Αθηνών

Μόλις την περασμένη Πέμπτη αποφασίστηκε οριστικό, πλήρες άνοιγμα των δικαστηρίων, όπως λειτουργούν από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η απόφαση ελήφθη σε τηλεδιάσκεψη που πήραν μέρος ο Υπουργός Δικαιοσύνης (νόησε από κορονοϊό αλλά εργάζεται κανονικά από το σπίτι του χωρίς συμπτώματα), ο γ.γ του Υπουργείου , οι διοικήσεις των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Εφετείο Αθηνών

Την ανάγκη λήψης μέτρων ενόψει του ανοίγματος των δικαστηρίων είχαν επισημάνει οι δικηγόροι «Οι διοικήσεις των δικανικών σχηματισμών οφείλουν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής, διαρκής και απρόσκοπτη λειτουργία των Δικαστηρίων, ιδίως στη παρούσα χρονική περίοδο, που παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, λόγω της μετάλλαξής του» σημείωναν. Εφετείο Αθηνών

Και πρόσθεταν: «Η Κυβέρνηση και οι Διοικήσεις των Δικαστηρίων υποχρεούνται να εξασφαλίσουν τον αποτελεσματικό έλεγχο όλων των εισερχομένων στους χώρους των Δικαστηρίων και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ