Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στην Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάσει την επόμενη Πέμπτη κρίνεται η αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια. Παρασκευή ή Σάββατο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ψηφοδελτίων με εισήγηση Τσίπρα ο Παύλος Πολάκης – Αναμένονται ανακοινώσεις για το κομματικό του μέλλον – BINTEO eurokinissi

Τρεις ώρες περίπου κράτησε η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι για τον Παύλο Πολάκη, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση του βουλευτή του περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η υπόθεση του Παύλου Πολάκη παραπέμπεται στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος με το ερώτημα της αποπομπής του από τα ψηφοδέλτια των εκλογών 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΓ θα συνεδριάσει την Πέμπτη, ενώ η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο βουλευτής Χανίων συμμετέχει και ο ίδιος στην Πολιτική Γραμματεία και αναμένεται με ενδιαφέρον να φανεί αν θα αποφασίσει να παραστεί στη συνεδρίαση.

Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχαν η Ράνια Σβίγγου, η Όλγα Γεροβασίλη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ το «παρών» λόγω της διευρυμένης σύνθεσης, έδωσαν ο Νίκος Μπίστης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς.

ΣΥΡΙΖΑ

Eurokinissi

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές. Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.

Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις. Τις συλλογικές θέσεις. Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο. Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα.

Δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».