Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Βόλος: 42χρονος έβριζε, απειλούσε και κλωτσούσε τη μητέρα του

Η γυναίκα είπε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του γιού της. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παρουσιαστούν στην Εισαγγελία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βόλος: 42χρονος έβριζε, απειλούσε και κλωτσούσε τη μητέρα του pixabay

Στη σύλληψη ενός 42χρονου προχώρησαν οι Αρχές στο Βόλο, το βράδυ της Τετάρτης, για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και απειλή.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο άνδρας μάλωσε με την ηλικίας 61 χρόνων μητέρα του, την έβρισε και απείλησε και της προκάλεσε σωματικές βλάβες με κλωτσιές.

Ενδοοικογενειακή βία: Η μητέρα δεν επιθυμεί ποινική δίωξη του γιου της

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος αντιμετωπίζει πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ, ενώ το επεισόδιο έγινε στο πατρικό του σπίτι όπου μένει με την οικογένειά του και τη μητέρα του.

Ενδοοικογενειακή βία

freepik

Ο άνδρας οδηγήθηκε την Πέμπτη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστεί, όπου βρέθηκε και η μητέρα του. Η γυναίκα είπε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του γιού της, οι δύο πλευρές συμφώνησαν και θα παρουσιαστούν στην Εισαγγελία, για να ξεκινήσουν τη διαδικασία ποινικής διαμεσολάβησης. 

Το Δικαστήριο αποφάσισε, επειδή ο 42χρονος αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού και προκειμένου να μη δημιουργήσει ξανά επεισόδιο, να κρατηθεί και να γίνει μεταγωγή του ξανά στα Δικαστήρια σήμερα.

Οδηγίες της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, δημιούργησε Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, οι οποίες λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια. Συγκεκριμένα, ιδρύθηκαν 73 επιτελικές Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, καθώς και 18 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με επιχειρησιακά-προανακριτικά καθήκοντα. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.

Αν είστε θύμα:

  • Καλέστε το 100.
  • Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με: Ακριβή διεύθυνση – Ονοματεπώνυμο – Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από τον/τη σύζυγό μου»).
  • Εάν εσείς δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας).
  • Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
  • Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα ή στο πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
  • Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την Επικράτεια (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
  • Καλέστε τη Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομικήσυμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο [email protected].

Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:

  • Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
  • Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή το πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
  • Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
  • Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
  • Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη Γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: www.isotita.gr www.womensos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ