Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

«Κορυδαλλός-Mafia»: Τους συνέλαβαν όταν απείλησαν να σφάξουν πασίγνωστο δικηγόρο για 7.000 ευρώ- Ολόκληρη η κατάθεση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Κορυδαλλός-Mafia»: Τους συνέλαβαν όταν απείλησαν να σφάξουν πασίγνωστο δικηγόρο για 7.000 ευρώ- Ολόκληρη η κατάθεση

Σύστημα εκβιασμού για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά είχαν βρεί τα μέλη της Κορυδαλλός- mafia, και κυρίως ο 33χρονος Αλβανικής καταγωγής που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε ακριβώς την ημέρα που 2 από τους συνεργούς της ομάδας του Κορυδαλλού και μια κοπέλα- φίλη του ενός, πήγαν στα γραφεία πασίγνωστου δικηγόρου (εξαιρετικά υψηλού κύρους) και για να πάρουν ένα μέρος από το χρηματικό ποσό που είχαν απαιτήσει να πάρουν.

Η σκηνή είναι κωμικοτραγική (αν αναλογιστεί κανείς αφενός τι είχαν κάνει άλλα μέλη της συμμορίας στον Μιχ. Ζαφειρόπουλο, αφετέρου γιατί ο γνωστός δικηγόρος δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία) : Η νεαρή κοπέλα , Αλβανικής καταγωγής πήγε στη γραμματεία και παρέλαβε έναν φάκελο με 2.500 ευρώ.  Οι συνεργοί της περίμεναν απέξω.

Όταν η κοπέλα βγήκε έξω με τον φάκελο, τότε η αστυνομία που τους είχε θέσει σε παρακολούθηση και τους άκουγε τις συνομιλίες τους, τους συνέλαβε. Η είδηση (η σύλληψη έγινε την περασμένη Παρασκευή) δεν έγινε γνωστή και ο 33χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος από τον Κορυδαλλό προφανώς πίστευε πως δε δόθηκαν τα χρήματα. Έτσι το Σαββατοκύριακο τηλεφώνησε στον δικηγόρο απειλώντας πως «θα του κόψει τον λαιμό γιατί δεν έδωσε τα χρήματα»!

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που κ, κατά πληροφορίες, κατέγραψε ο υπεροκοριός από τη συγκεκριμένο τηλεφώνημα:

  • Κρατούμενος: Ο κ. Δ είναι εκεί;
  • Γρ: Όχι δεν είναι εδώ. Τι θα θέλατε;
  • Κρ: Στείλτου το μήνυμα. Ότι θα του γαμήσω τα αγκάμητα. Είμαι ο Κ… και θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα. Έτσι πέστου του πουτάνα.
  • Γρ: Μα τι είναι αυτά που λέτε;
  • Κρ: Αυτό που άκουσες
  • Κρ: Είμαι ο Κ , παίρνω από τον Κορυδαλλό….Μου έφερε την αστυνομία, θα του γκαμήσω τα αγάμητα…
  • Γρ: Μα τι λέτε;
  • Κρ: Του κ. Δ, πάρτον και πες του θα σε σφάξω σαν κότα, πουτάνα
  • Γρ: Καμία αστυνομία δεν σας έφερε ο κ. Δ
  • Κρ: Και εμένα θα μου φέρεις τα λεφτά πίσω. Καργιόληδες. Τα 7.000 που μου έχετε φάει. Απατεώνες και πούστηδες.

 Η μέθοδος

Η μέθοδος που ακολουθήθηκε για να προσεγγίζουν τον γνωστό δικηγόρο ήταν παρόμοια με αυτή που ακολούθησαν στην δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Ο  δικηγόρος που φοβούμενος τις επιπτώσεις δεν πήγε στην Αστυνομία και δέχτηκε να πληρώσει ένα μέρος του ποσού (3.000 ευρώ), μέσα από την κατάθεση που έδωσε στην Αντιτρομοκρατική και αποκαλύπτει το χρονικό του εκβιασμού.

Όλη η κατάθεση του δικηγόρου

«Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και περί ώρα 14:00 τηλεφώνησε στο σταθερό τηλέφωνο του γραφείου ένας αλλοδαπός άνδρας ο οποίος όπως είπε λεγόταν …(σ.σ αναφέρεται το όνομα του αλλοδαπού κρατουμένου των φυλακών Κορυδαλλού που η Αντιτρομοκρατική κατηγορεί ως αρχηγικό στέλεχος της μαφίας των φυλακών) και ζήτησε να μου μιλήσει. Ο συγκεκριμένος άνδρας μου ανέφερε ότι καλούσε από το Κ.Κ Κορυδαλλού και με ρώτησε αν θυμόμουν ότι ήταν παλιότερα πελάτης μου. Του απάντησα ότι δεν θυμόμουν και τελικά του είπα πως θα έψαχνα να βρω αν υπάρχει σχετικός φάκελος δικογραφίας στο αρχείο του γραφείου μου ενώ επιπρόσθετα του ζήτησα να με καλέσει από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου.

Η φωνή του συγκεκριμένου άνδρα ήταν τρεμάμενη και υποψιάστηκα ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Κατόπιν έρευνας που έγινε στο αρχείο υποθέσεων του γραφείου μου βρέθηκε ένας υποτυπώδης λόγω παρέλευσης πολλών ετών φάκελος δικογραφίας που αφορούσε υπόθεση του εν λόγω άνδρα. Με βάση τα προαναφερόμενα στοιχεία, την επόμενη ημέρα 7 Φεβρουαρίου έψαξα στο αρχείο του Εφετείου Αθηνών όπου και διαπίστωσα ότι πριν από περίπου 12 – 13 χρόνια είχα παραστεί ως συνήγορος του σε τρεις διαφορετικές συνεδριάσεις ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και η υπόθεση αναβαλλόταν λόγω κωλυμάτων δικηγόρων και λοιπών κατηγορουμένων.

Μάλιστα διαπίστωσα ότι είχα κόψει παράβολο του ΔΣΑ για την παράσταση μου. Λίγες ημέρες πριν την τελευταία εξ αναβολής συζήτηση και ενώ είχα γράψει και αυτοτελείς ισχυρισμούς υπεράσπισης με πήρε τηλέφωνο από τις φυλακές και μου είπε ότι θα έβαζε άλλο δικηγόρο για την υπεράσπισή του, χωρίς να έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα ή παράπονο από πλευράς του μέχρι τότε.

Την ίδια ημέρα, 7 Φεβρουαρίου του 2019 και λίγο μετά τη μία και μισή επέστρεψα στο γραφείο μου μετά από δικαστήριο που είχα εκείνη την ημέρα. Με την άφιξη μου με ενημέρωσαν ότι προ λίγης ώρας τηλεφώνησαν δύο άτομα στο σταθερό τηλέφωνο του γραφείου μου για μια υπόθεση ανθρωποκτονίας με κατηγορούμενο ένα άτομο που κρατούνταν στη ΓΑΔΑ με σκοπό να έρθουν για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να αναλάβω την εν λόγω υπόθεση. Εγώ δεν έδωσα σημασία γιατί τέτοια τηλέφωνα για ποινικές υποθέσεις αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο. Μετά από περίπου 15 λεπτά, με ενημέρωσαν ότι τα δύο προαναφερόμενα άτομα είχαν έρθει και ήθελαν να με δουν.

Ο ένας στην ηλικία περίπου 35 ετών ύψους 1.65 μελαχρινός με μαλλιά σκούρου χρώματος με κανονική σωματική διάπλαση και ρούχα σκούρου χρώματος. Ο δεύτερος ήταν περίπου ίδιας ηλικίας λίγο πιο ψηλός πιο αδύνατος και φορούσε ρούχα σκούρου χρώματος. Αφού μπήκαν στο γραφείο τους είπα να καθίσουν ενώ πριν ξεκινήσουμε την οποιαδήποτε συζήτηση και χωρίς να μου συστηθούν μου είπαν ότι έχουν έρθει κατ΄εντολή του …(σ.σ αναφέρεται το όνομα του αλλοδαπού κρατουμένου των φυλακών Κορυδαλλού που η Αντιτρομοκρατική κατηγορεί ως αρχηγικό στέλεχος της μαφίας των φυλακών).

Η πρώτη εντύπωση για την εμφάνιση τους ήταν αρνητική καθόσον μου έδιναν την αίσθηση ότι δεν είχαν έρθει για καλό σκοπό δεδομένου ότι ενώ είχαν πει ότι έρχονταν για να μου αναθέσουν υπόθεση ανθρωποκτονίας ξεκίνησαν  να μου μιλάνε αναφέροντας τον συγκεκριμένο κρατούμενο.

Αυτοί αφού αρχικά μου είπαν να επιστρέψω το ποσό των περίπου 7000 ευρώ που μου είχε δώσει ο συγκεκριμένος  όταν ο ίδιος μου είχε αναθέσει την υπόθεση του στη συνέχεια ο ένας από τους δύο μου είπε ότι τον έχει στο τηλέφωνο του και ότι ήθελε να μου μιλήσει. Εγώ πήρα το τηλέφωνο για να μιλήσω με τον εν λόγω άνδρα και εκείνος μου ζήτησε τα λεφτά εκβιάζοντας και απειλώντας με ότι αν δεν τα έδινα θα είχα πρόβλημα με τη ζωή μου. Εξαιτίας του τρόμου που μου προκάλεσε, δεν θυμάμαι επ΄ ακριβώς τα λεγόμενα του πέραν του ότι χρησιμοποιούσε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και απειλές. Λόγω της εμφανούς ταραχής και ανησυχίας μου για τη ζωή μου και την ασφάλεια της οικογενείας μου τους είπα ότι χωρίς να έχω κάποια υποχρέωση θα τους έδινα 3000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες που ήταν στο γραφείο μου απαίτησαν να τους δώσω εκείνη τη στιγμή τα λεφτά. Τους είπα ότι δεν έχω πάνω μου αυτό το ποσό, παρά μόνο 500 ευρώ και τους τα έδωσα. Επίσης τους ζήτησα να έρθουν το πρωί της επόμενης ημέρας από το γραφείο μου για να πάρουν τα υπόλοιπα 2500 αλλά και να έφερναν για το σκοπό αυτό μαζί τους διαβατήριο.

Τέλος τους ανέφερα ότι εγώ δεν θα βρισκόμουν την επόμενη ημέρα το πρωί στο γραφείο γιατί θα είχα δικαστήριο. Αφού συμφώνησαν, αποχώρησαν και εγώ πήγα στην τράπεζα, έκανα ανάληψη του ποσού των 2500 ευρώ και αφού τα έβαλα στον φάκελο και τον σφράγισα ενημέρωσα σχετικώς τη γραμματέα μου. Πρωινές ώρες της 8/2/2019 ενημερώθηκα από τη γραμματέα μου ότι πέρασε μια άγνωστη γυναίκα και πήρε τον σφραγισμένο φάκελο με τα χρήματα ενώ για την παραλαβή η γυναίκα έδειξε την ταυτότητα της και υπέγραψε το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής.

Αργότερα πληροφορήθηκα ότι η συγκεκριμένη γυναίκα μαζί με δύο άλλους άνδρες συνελήφθησαν από την υπηρεσία σας στο πλαίσιο υπόθεσης για την οποία διενεργείται προανάκριση εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ