Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Έξαλλος ο Γιάννος επειδή τον εμπλέκουν στην υπόθεση του C4i! Τι δήλωσε μέσα από τη φυλακή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έξαλλος ο Γιάννος επειδή τον εμπλέκουν στην υπόθεση του C4i! Τι δήλωσε μέσα από τη φυλακή

Εξοργισμένος εμφανίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου με τις εξελίξεις στην υπόθεση ανάθεσης του C4i και τη δικογραφία που φτάνει στη Βουλή, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται το όνομα του.

Ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ μέσα από τη φυλακή έκανε λόγο για «κορύφωση του δόγματος Πολάκη», υπογραμμίζοντας ότι θα στραφεί στη δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, στη δήλωση αναφέρει:

«Ο παροξυσμός χυδαίας λασπολογίας που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή του «Δόγματος Πολάκη» κορυφώνεται. Τελευταίο κρούσμα η κατάθεση μάρτυρα, στελέχους της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή που υπηρέτησε στο υπουργείο εθνικής Άμυνας μετά το 2004. Ο μάρτυρας προσήλθε «αυτοβούλως» γιατί «ξαφνικά» θυμήθηκε μετά από 15 χρόνια ότι υπήρχαν φήμες διακίνησης παράνομων πληρωμών επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της σύμβασης για το C4I χωρίς να προσκομίζει κανένα στοιχείο – αφού δεν υπήρξαν παράνομες πληρωμές. Επειδή έχει το θράσος να εμπλέκει και το όνομά μου, το μόνο που θέλω να δηλώσω είναι «φτάνει πια». Ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει. Μόλις ανοίξει ο σχετικός φάκελος στη Βουλή, θα ασκήσω όλες τις ένδικες δυνατότητες που έχω στη διάθεσή μου για να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου. Όπως ακριβώς έκανα σε ανάλογη περίπτωση με τις δήθεν καταγγελίες του Γάλλου Μισέλ Ζοσσεράν, ο οποίος καταδικάστηκε από Γαλλικό δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμιση».

Υπενθυμίζεται, ότι στη Βουλή διαβιβάστηκε συμπληρωματική δικογραφία του C4i για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και φέρεται να αφορά στον Γιάννο Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ένας νέος μάρτυρας προσήλθε «αυτοβούλως» προ μηνός, στον εφέτη ειδικό ανακριτή Δημήτρη Ορφανίδη, που χειρίζεται εδώ και ένα χρόνο τη δικογραφία που αφορά στην ανάθεση που χειρίζεται την υπόθεση του έργου το 2003 στην αμερικανική SAIC.

Ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε στοιχεία για μίζες εμπλέκοντας σε παθητική δωροδοκία τον πρώην υπουργό Άμυνας Γ. Παπαντωνίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μάρτυρας είναι πολιτικό στέλεχος και πρώην γενικός γραμματέας.

Η δικογραφία, σφραγισμένη έχει κλειδωθεί στην ειδική αίθουσα Νο168 της Βουλής όπου θα φυλάσσεται όλο το Σαββατοκύριακο και θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ