Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Έρευνα εξπρές για τους νεκρούς στο Μάτι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έρευνα εξπρές για τους νεκρούς στο Μάτι

Ο αρχηγός της Πυροεσβεστικής ήταν από τους πρώτους μάρτυρες που εκλήθηκαν και κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η οποία ξεκίνησε έρευνα εξπρές για τα αίτια των πυρκαγιών στην αττική που οδήγησαν στο θάνατο μέχρι στιγμής σε 87 άτομα.

Κατέθεσε ήδη ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και ορίστηκε πραγματογνώμονας 

Στόχος της Εισαγγελίας είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί ταχύτατα ώστε να αποδοθούν τυχον ποινικές ευθύνες, εφόσον υπάρχουν, και να δωθούν απαντήσεις για τα αίτια των φονικών πυργκαΐών.    Η εισαγγελέας πρωτοδικών κ.Βαρβάρα Γνεσούλη στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση σύμφωνα με πληροφορίες ήδη εχει εξετάσει ως μάρτυρα τον αρχηγό της πυροσβεστικής και  έχει καλέσει τους και άλλους  μάρτυρες. Παράλληλα έχει ορίσει ανεξάρτητο πραγματογνώμονα πυραγό και  έχει ζητήσει την άμεση περαίωση της αυτοψίας από την πυροσβεστική. Ανοιχτή η Εισαγγελία και το Σαββατοκύριακο

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο κτίριο 16 του συγκροτήματος πρώην σχολής Ευελπίδων θα μπορούν να προσφεύγουν οι συγγενείς των αγνοουμένων , ακόμα και σήμερα το απόγευμα αλλά και εντός του Σαββατοκύριακου. Εκεί ήδη έχει οργανωθεί τμήμα απο την Εισαγγελία όπου οι εισαγγελείς θα δίνουν εισαγγελικές παραγγελίες  προς της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας  για τον εντοπισμό του τελευταίου στίγματος τηλεφώνου σε όσους συγγενείς αγνοουμένων το ζητήσουν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ