Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Έρευνες σε σπίτια υπόπτων για τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έρευνες σε σπίτια υπόπτων για τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

Έρευνες σε σπίτια υπόπτων για τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη έναν μόλις χρόνο πριν βρει φρικτό θάνατο στη Ρόδο, ξεκίνησαν προχθές οι αστυνομικοί κατόπιν νέας εισαγγελικής παραγγελίας.

Ειδικότερα, επισκέφθηκαν το σπίτι ενός 19χρονου στον Αρχάγγελλο κι δύο νεαρών ηλικίας 23 και 22 ετών στα Μάσσαρη προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους για τα αδικήματα του βιασμού, της αθέμιτης αποτύπωσης σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης και της παράνομης βίας, με φερόμενη ως θύμα την 21χρονη φοιτήτρια.

Κατά την έφοδό τους στις οικίες των τριών νεαρών, οι άνδρες της αστυνομίας πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα έστειλαν  στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να ελεγχθεί αν υπάρχουν σε αυτά αντίγραφα του βίντεο που καταγγέλθηκε ότι μαγνητοσκόπησε ο 19χρονος κατά τη διάρκεια συνεύρεσης φίλου του με τη φοιτήτρια.

Υφίστανται κοινωνικό εκφοβισμό

Σύμφωνα με τη «δημοκρατική», στο σπίτι του 19χρονου στον Αρχάγγελο (ο οποίος ήταν ανήλικος -17 ετών- όταν φέρεται να βιντεοσκόπησε τη συνεύρεση), η μητέρα του έδωσε στους αστυνομικούς εκτός από τα κινητά τηλέφωνα που ήταν σε λειτουργία και δύο παλιότερες συσκευές που είχαν σπάσει. Και οι τρεις νεαροί, πάντως, αρνούνται ότι βίασαν την Ελένη Τοπαλούδη και μάλιστα έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι εμφανίζονται ως βιαστές και έχουν συνδεθεί με τη δολοφονία της 21χρονης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα -όπως λένε- να υφίστανται έναν κοινωνικό εκφοβισμό που έχει καταστρέψει τη ζωή και την καθημερινότητά τους.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ανοίξει τους λογαριασμούς στο Facebook των δύο νεαρών που βρίσκονται προφυλακισμένοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης και τα στοιχεία που έχουν προκύψει θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες στην ανακρίτρια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ