Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Έσπασαν τα ισόβια για τον Σμπώκο!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έσπασαν τα ισόβια για τον Σμπώκο!

Χαμηλότερες ποινές επέβαλλε το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους για την προμήθεια του συστήματος επικοινωνιών του στρατού ξηράς «Ερμής».

Κάτι που σημαίνει ότι στην περίπτωση του πρώην διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου έσπασαν τα ισόβια που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως.

Μειωμένες ποινές για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος επικοινωνιών ΕΡΜΗΣ

Η απόφαση όμως σηματοδοτεί την επιστροφή στις φυλακές του Αντώνη Κάντα ο οποίος ήταν αυτός που αποκάλυψε στην ανάκριση μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για να αποκαλυφθούν σημαντικές υποθέσεις ενώ επέστρεψε στο ελληνικό δημόσιο πάνω από 11,5 εκατ. Ευρω. Το δικαστήριο μείωσε την ποινή του πρώην διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου σε κάθειρξη 14 ετών αναγνωρίζοντάς του, τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη. Επέβαλλαν επίσης στον Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών, κάθειρξη 20 ετών και στον Νίκο Λεονταρίτη, πρώην στέλεχος της γενικής διεύθυνσης Εξοπλισμών κάθειρξη 14 ετών. Στον πρώτο αναγνωρίστηκε, όπως και πρωτοδίκως, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, και στο δεύτερο επίσης της ειλικρινούς μεταμέλειας καθώς και της καλής διαγωγής μετά την πράξη. Και οι τρεις οδηγούνται στις φυλακές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ