Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Αγωγές από 130 μετόχους-μέλη της Folli Follie  κατά της εταιρείας και κατά των Κουτσολιούτσων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωγές από 130 μετόχους-μέλη της Folli Follie  κατά της εταιρείας και κατά των Κουτσολιούτσων

Πέντε αγωγές κατέθεσαν οι 130 μέτοχοι-μέλη της εταιρίας Folli Follie διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 4.000.000 ευρώ από την εταιρία, την οικογένεια Κουτσολιούτσου, τα υπόλοιπα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, τους οικονομικούς διευθυντές και τους ορκωτούς ελεγκτές.

Οι μέτοχοι της εταιρίας, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών  επισημαίνουν-μεταξύ πολλών άλλων- πως «η εταιρεία εδώ και ένα έτος ασκεί παρελκυστική τακτική και αρνείται να παράσχει πλήρεις και διαφανείς πληροφορίες για τα οικονομικά της».

Παράλληλα, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών τονίζει πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι το ταμείο της εταιρείας είναι μόλις 600.000 ευρώ όπως ισχυρίζεται καθώς από τις δηλώσεις της Folli Follie τα μηνιαία έξοδα της υπερβαίνουν τα 5.000.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται η εταιρεία ότι για ποσό 1.800.000 ευρώ θα πτωχεύσει όταν η διοίκηση της έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής πέραν των 20.000.000 ευρώ σε συμβούλους, νομικούς κ.ά μόνο για να «ροκανανίσει» τον χρόνο και να επιτρέπει στην προηγούμενη διοίκηση να ελέγχει τις εξελίξεις.

Παράλληλα, τίθεται το ερώτημα γιατί η εταιρεία δεν έχει δώσει καμία απάντηση στο τι απέγινε ο δανεισμός ύψους 474.200.000 ευρώ το οποίο είχε αναλάβει από το 2015 ενώ επικαλούνται δημοσιεύματα περί αφαίμαξης του ταμείου της εταιρίας με εμβάσματα προς την πλευρά των μεγαλομετόχων, ακόμα και μετά την 4η Μαϊου 2018.

Μετά τις εκλογές η απόφαση Δραγάτση

Στο μεταξύ, μετά την 7η Ιουλίου 2019 και την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, αναμένεται και η απόφαση του επίκουρού οικονομικού εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση σχετικά με την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της εταιρείας, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Γεώργιος (Τζώρτζης) Κουτσολιούτσος, ο Κινέζος επικεφαλής και ο Έλληνας υπεύθυνος των οικονομικών στη θυγατρική του ομίλου στην Ασία. Υπενθυμίζεται ότι ήδη για την υπόθεση με παραγγελία του κ.Δραγάτση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος σε βάρος της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα δέκα προσώπων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ