Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αγωγή κατά Τουλουπάκη από την Ελένη Ράικου 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωγή κατά Τουλουπάκη από την Ελένη Ράικου 

Σε ανοιχτή ρήξη μεταξύ της πρώην και της νυν εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς έχει οδηγήσει το σκάνδαλο της Novartis. Οι δύο εισαγγελείς βρίσκονται απροκάλυπτα αντιμέτωπες, για πρώτη φορά, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο σύζυγος της κ Ελένης Ράικου είναι στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο της Novartis.

H επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατέθεσε αγωγή κακοδικίας κατά της διαδόχου της στη θέση αυτή, Ελένης Τουλουπάκη και την  κατηγορεί για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας με αφορμή τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν το σύζυγο της στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ράϊκου προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας μαζί με τον σύζυγό της γιατρό Λάζαρο Καρνέση, για τον οποίο είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, ότι ήταν στη λίστα των γιατρών που έλαβαν χρήματα από τη Novartis.

Τόσο η κ. Ράικου όσο και ο σύζυγός της καταλογίζουν στην κ. Τουλουπάκη και στους συνεργάτες της ότι είναι πίσω από τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών. Για το λόγο αυτό έχει κατατεθεί μάλιστα εκτός από την αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση από την κ. Τουλουπάκη και μήνυση από το σύζυγο της Ελένης Ράικου.

Αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, ο σύζυγος της Ελένης Ραικου υποστηρίζει ότι πράγματι έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ επειδή όμως μετείχε σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS. Ωστόσο, η αμοιβή αυτή, όπως επισημαίνει, ήταν καθόλα νόμιμη, αποδίδοντας τη δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων σε στοχοποίηση της συζύγου του, εισαγγελικής λειτουργού. Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί από τον ίδιο και μήνυση.

Την αγωγή κακοδικίας  της  Ελένη Ραϊκου την χειρίζεται η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ