Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ακόμα δεν δίνουν στοιχεία οι αρχές στην χήρα Φύτρου, 6 μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ακόμα δεν δίνουν στοιχεία οι αρχές στην χήρα Φύτρου, 6 μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι!

Θα είχε εξαιρετική βαρύτητα αν το παρακάτω κείμενο το υπέγραφε οποιαδήποτε πολίτης. Πολλώ δε μάλλον όταν το υπογράφει μια γυναίκα, στον πρόσωπο της οποίας (μεταξύ πολλών άλλων) προσωποποιείται η τραγωδία στο Μάτι.

Η Βαρβάρα Φύτρου, η γυναίκα που έχασε τον άνδρα της και τα δυο ανήλικα παιδιά της, ακριβώς 6 μήνες μετά, στις 23 Ιανουαρίου, ακόμα περιμένει το αυτονόητο: Να της δοθούν στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της στα ελληνικά δικαστήρια.

Διαβάστε παρακάτω μέρος τoy δικογράφου που υπέβαλλε η  κυρία Φύτρου:

«….Όπως προδήλως καταδεικνύεται από τα ανωτέρω, παρά τη σωρεία των περιγραφομένων Αιτήσεων μου προς τους άνω αναφερόμενους φορείς, ουδείς εξ αυτών έχει θέσει υπόψιν μου τα αιτούμενα έγγραφα, ώστε να τα έχω στη διάθεσή μου, προκειμένου να ασκήσω ορισμένη αγωγή χρηματικής ικανοποίησης, ένεκα ψυχικής οδύνης από τον άδικο χαμό της  οικογένειας μου, την 23η Ιουλίου 2018,  ενώπιον των διοικητικών και αστικών δικαστηρίων.

Δεδομένου μάλιστα,  ότι το βάρος αποδείξεως στα αρμόδια δικαστήρια, βαρύνει εμένα ως ενάγουσα, συντρέχει επείγουσα περίπτωση να διαταχθεί με απόφαση του Δικαστηρίου Σας, η χορήγηση αντιγράφων εκ των τηρουμένων εκ των αντιδίκων αρχείων, που αφορούν  στις πράξεις και παραλείψεις του, αναφορικά με την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018,  για την ενίσχυση των αγωγικών μου αιτημάτων επί της αγωγής μου ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών και Αστικών Δικαστηρίων, την οποία προτίθεμαι να καταθέσω άμεσα.

Είναι δε βέβαιο, ότι η πολυπλοκότητα  της υποθέσεως και οι πολλαπλές συναφείς μηνύσεις και εγκλήσεις που έχουν υποβληθεί για σειρά αδικημάτων κατά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής από έχοντες έννομο συμφέρον σε συνδυασμό με την αυτεπάγγελτη έρευνα, έχουν ως αποτέλεσμα τη χρονική καθυστέρηση άσκησης ποινικής δίωξης, πολλώ δε μάλλον της παραπομπής των κατηγορουμένων στα αρμόδια ποινικά δικαστήρια και της καταδίκης των ενόχων.

Καθ’ όλη αυτή τη χρονική διάρκεια της έρευνας θα απολέσω, εκ των πραγμάτων, σημαντικά έννομα δικαιώματά μου (πχ. τόκοι, καθυστέρηση κατάθεσης αγωγής, προθεσμίες, επιδόσεις), τα οποία είναι δυνατό να αποφευχθούν μόνο  με την αποδοχή από το Δικαστήριο Σας της παρούσης Αίτησής μου».

Προσπαθεί μήνες

Η αλήθεια είναι πως η κ. Φύτρου-Βουκάκη προσπαθεί δια του συνηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου να πάρει μια σειρά στοιχείων που αφορούν τις ενέργειες της «Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος» (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.) την κρίσιμη μέρα της τραγωδίας.

Η Πυροσβεστική ακατανόητα, όπως είχε γράψει παρουσιάζοντας έγγραφα το dikastiko.gr αρνήθηκε να τα δώσει. Το απίστευτο του πράγματος είναι πως η διπλή άρνηση παροχής των στοιχείων έρχεται μετά από εισαγγελική παραγγελία με την οποία διατάσσεται το πυροσβεστικό σώμα να παραδώσει τα στοιχεία αλλά τελικά αρνείται να συμμορφωθεί.

Ο δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος

Ασφαλιστικά μέτρα

Έτσι η κ. Βουκάκη αναγκαστικά στράφηκε έξι μήνες μετά με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.), και της  ανώνυμης εταιρείας η οποία είχε αναλάβει τη συντήρηση των εναέριων μέσων της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως αναφέρει:

«Την ημέρα της βιβλικής καταστροφής, βρισκόμουν στην εργασία μου, στο κέντρο της Αθήνας και επικοινωνούσα συνεχώς με το σύζυγό μου, ο οποίος βρισκόταν με τα τέκνα μας, στην οικία μας στο Μάτι. Από κάποιο χρονικό σημείο και έπειτα δεν μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί τους.

Ώρες μετά, ο σύζυγος μου και ο υιός μου βρέθηκαν απανθρακωμένοι, ενώ η κόρη μου, βρέθηκε μέσα στη θάλασσα, όταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, φλεγόμενη, πήδηξε από γκρεμό πολλών μέτρων σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκαν το θάνατο τα τρία μέλη της οικογένειάς μου, περιγράφονται σε σωρεία δημοσιευμάτων ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, και είμαι πλέον βεβαία, ότι ο θάνατος τους, όπως και ο θάνατος δεκάδων συμπολιτών μας, θα μπορούσε να αποφευχθεί, εάν ο κρατικός μηχανισμός και οι εντεταλμένοι λειτουργοί του ενεργούσαν υπευθύνως, όπως ο νόμος ορίζει.

Από την τραγική εκείνη μέρα, μέχρι και σήμερα, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας  τραγικές παραλείψεις των οργάνων της Πολιτείας  και των προστεθέντων οργάνων τους, ενώ -παρά την κοινωνική κατακραυγή- ουδείς έχει αναλάβει τις ευθύνες του».

Ζητεί στην προσκόμιση:

1) Του σχετικού ημερολόγιο της Υ.Ε.Μ.Π.Σ, με σχετικές κινήσεις του ελικοπτέρου ΒΚ-117  κατά την 23η Ιουλίου 2018.

2) Των εγγράφων που αιτιολογούν τους λόγους καθήλωσης, των άλλων δυο ελικοπτέρων ΒΚ τα οποία, αν και συντηρημένα, έτοιμα και ικανά προς επιχείρηση, έμειναν αδρανή, «καρφωμένα» συνεχώς επί του εδάφους καθ’ όλη τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς.

3) Εγγράφων που να  πιστοποιούν αν υπήρχε επαρκής αριθμός πιλότων, άλλως σε αντίθετη περίπτωση εγγράφων που να δικαιολογούν γιατί  ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής (αφού απαιτείται πλήρωμα 2 ατόμων  για κάθε ελικόπτερο) όπου εβρίσκοντο ούτως ή άλλως στην Υ.Ε.Μ.Π.Σ. λόγω επιφυλακής δεν επάνδρωσαν τουλάχιστον ένα διαθέσιμο ελικόπτερο.

4) Της άδειας εισόδου της επισκέπτριας με το ονοματεπώνυμο και ιδιότητά της καθώς και ακριβή ώρα εισόδου και εξόδου του αυτοκινήτου της, στο χώρο της Υ.Ε.Μ.Π.Σ.

5) Εγγράφου, με το οποίο θα βεβαιώνεται η ακριβής ώρα εξόδου και επιστροφής του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, από την πύλη 12 του αεροδρομίου, στο οποίο επέβαινε ο Διοικητής μετά της συνοδηγού του.

6) Του οπτικοακουστικού υλικού των καμερών, οι οποίες έχουν καταγράψει όλες τις κινήσεις ανθρώπων εισερχομένων και εξερχομένων, καθώς και όλων των αυτοκινήτων, τα οποία άλλωστε υπάρχουν στο τμήμα Ασφαλείας (γραφείο SDS)

7) Των εγγράφων επικοινωνίας, κατά την ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018, μεταξύ του Αρχηγού του Π.Σ. και του Διοικητού της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. για να διαπιστωθούν οι λόγοι και να αποδειχθούν τα αίτια της καθήλωσης των δύο (2) ελικοπτέρων στο «Ελ. Βενιζέλος».

8) Πιστοποιητικού ότι πράγματι τα ελικόπτερα ήταν, συντηρημένα και πλόιμα από την αρμόδια εταιρία σε σχέση με τα υψηλότατα ετήσια κόστη συντήρησης τους.

9) Των επίσημων συνομιλιών, όπως καταγράφηκαν την τραγική ημέρα, μεταξύ της Πυροσβεστικής (199) και του Ε.Σ.Κ.Ε. (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων – Μικράς Ασίας 1 και Ριζαρείου, Χαλάνδρι Αττικής) μέσω ασυρμάτων και μηνυμάτων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι εντολές που δόθηκαν (σαφώς και η ακριβής ώρα που δόθηκαν οι σχετικές εντολές) και εν τέλει να εξακριβωθεί πως προχώρησε επιχειρησιακά το σχέδιο που οδήγησε στο να παραμείνουν ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ και απολύτως ΑΝΕΝΕΡΓΑ τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία έπρεπε να συμβάλλουν στην κατάσβεση της θανατηφόρας πυρκαγιάς.

10) Της σύμβασης μεταξύ της εταιρείας συντήρησης και της Υ.Ε.Μ.Π.Σ.

Να απειληθεί κατά των καθ’ ων χρηματική ποινή 10.000,00 € για την περίπτωση παραβίασης της απόφασής Σας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ