Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Novartis: Αλλάζει «ταχύτητα» η έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Novartis: Αλλάζει «ταχύτητα» η έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή

Στα χέρια δύο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου περνά η έρευνα των καταγγελιών Αγγελή και εισαγγελέων διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis. Στόχος είναι πλέον η τάχιστη διεκπεραίωση της υπόθεσης , λίγες μέρες μετά την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης της πρώην εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου.

Έτσι με το «βλέμμα» στραμμένο στην τάχιστη διεκπεραίωση της υπόθεσης η οποία τραυματίζει όσο καμία το κύρος της Δικαιοσύνης , δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, οι Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης αναλαμβάνουν από εδώ και στο εξής τη διερεύνηση των καταγγελιών του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ιωάννη Αγγελή για την υπόθεση της  Novartis καθώς και τις εις βάρος του καταγγελίες από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς που επόπτευε στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, οι αντεισαγγελείς του αναλαμβάνουν από κοινού να διερευνήσουν τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis, και κυρίως για όσα υποστήριξε περί πολιτικής στόχευσης και δίωξης άρον άρον κατά πολιτικών προσώπων στην υπόθεση. Στο κάδρο δεν αποκλείεται να μπει και το γεγονός ότι οι καταγγελίες αυτές έμειναν ανεξερεύνητες επί μήνες.

Οι αντεισαγγελείς θα διερευνήσουν και  τις μηνύσεις των Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος  που αφορά τους  χειρισμούς των Εισαγγελέων  Διαφθοράς.

Οι αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου απαλλάσσονται από κάθε άλλη υπηρεσιακή απασχόληση προκειμένου να διεκπεραιώσουν την  υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν.

Αυτό κρίθηκε επιβεβλημένο  καθώς σύμφωνα με πηγές του Αρείου Πάγου «δεν μπορεί να «σέρνονται»  επί μακρόν  τέτοιες καταγγελίες  που  πλήττουν  το κύρος της δικαιοσύνης».

Εξαίρεση

Μέχρι και τώρα, οι υποθέσεις αυτές είχαν χρεωθεί ως ξεχωριστές δικογραφίες στον κ. Δημήτρη Δασούλα και στην κ. Βασιλική Θεοδώρου.

Ωστόσο, αφενός ο κ. Δασούλας αυτή τη περίοδο εκτελεί χρέη Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μέχρι να οριστεί από την Κυβέρνηση ο διάδοχος της κυρίας Δημητρίου ενώ αφετέρου η κυρία Θεοδώρου με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει την επιθεώρηση (έργο  αποκλειστικής απασχόλησης).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Αγγελής, που με δύο αναφορές του προκάλεσε τις παραπάνω έρευνες, είχε ζητήσει την εξαίρεση από την υπόθεση τόσο του Δ. Δασούλα όσο και της Ξένη Δημητρίου (όσο ήταν εν ενεργεία) και  αναμένονταν η απόφαση του Δικαστικού  Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ