Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αναγνωρίστηκαν οι φερόμενοι ως δράστες του βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη το 2017

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναγνωρίστηκαν οι φερόμενοι ως δράστες του βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη το 2017

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, καθώς την Τετάρτη πέρασαν το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι τρεις νεαροί, οι οποίοι φέρονται ότι βίασαν την αδικοχαμένη φοιτήτρια έναν χρόνο πριν από την άγρια δολοφονία της και τράβηξαν βίντεο, με το οποίο την εκβίαζαν, και φωτογραφήθηκαν ώστε η μάρτυς να πει αν είναι αυτοί οι δράστες ή όχι.

Ο 19χρονος -17 ετών τότε- και οι δύο φίλοι του ηλικίας 22 και 23 χρόνων, που φέρονται ότι κακοποίησαν την άτυχη Ελένη Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2017, παρουσιάστηκαν με τον δικηγόρο τους στο πλαίσιο της αυτοτελούς προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα του βιασμού και της παράνομης βιντεοσκόπησης.

Για τους τρεις νεαρούς από το δημοτικό διαμέρισμα Αρχαγγέλου είχε δώσει κατάθεση μια φίλη της αδικοχαμένης Ελένης, που διασκέδαζε μαζί της τη ημέρα που συνέβησαν όλα. Έτσι, οι φερόμενοι ως δράστες φωτογραφήθηκαν από τους αστυνομικούς. Η 21χρονη φίλη και συμφοιτήτρια της Ελένης Τοπαλούδη, που διασκέδαζε μαζί της την επίμαχη ημέρα, αναγνώρισε τους τρεις νέους από φωτογραφίες τους, ως τα άτομα εκείνα τα οποία μετέφεραν την αδικοχαμένη φοιτήτρια στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη οι τρεις φερόμενοι ως βιαστές θα κληθούν για εξηγήσεις ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την προσεχή εβδομάδα.

Άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι…

Το κουβάρι του βιασμού της 21χρονης Ελένης το 2017 άρχισε να ξετυλίγεται όταν η μητέρα της, Κούλα Αρμουτίδου- Τοπαλούδη, κατονόμασε στην κατάθεσή της στην ανακρίτρια Ρόδου δύο από τα τρία άτομα που την κακοποίησαν. Στη συνέχεια, οι άνδρες της Ασφαλείας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και τον τρίτο νεαρό που εμπλέκεται στον βιασμό της άτυχης φοιτήτριας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα ισχυρίστηκε την περασμένη Παρασκευή στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ρόδου η 22χρονη φίλη της Ελένης Τοπαλούδη, που την είχε συνοδεύσει στην Αστυνομία όταν ζήτησε βοήθεια για να μην διαρρεύσει στο διαδίκτυο το βίντεο της σεξουαλικής κακοποίησης. Όπως είπε, διασκέδαζαν σε ένα «ελληνάδικο» στη Μεσαιωνική Πόλη όταν, κάποια στιγμή, η 21χρονη φοιτήτρια πλησίασε τους τρεις Ροδίτες και τούς προσκάλεσε να καθίσουν μαζί τους. Αφού κατανάλωσαν αρκετή ποσότητα αλκοόλ, αναχώρησαν τα ξημερώματα με το αυτοκίνητο των αγοριών και μέσα εκεί η 21χρονη φιλήθηκε με τον 17χρονο.

Στη συνέχεια, οι νεαροί άφησαν την 22χρονη στο σπίτι της και συνέχισαν για το διαμέρισμα της 21χρονης Ελένης. Όταν η μάρτυρας ξανασυναντήθηκε με την Ελένη, τής εκμυστηρεύτηκε πως συνευρέθηκε ερωτικά με τον ανήλικο στην τουαλέτα και την πράξη κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ο ένας από τους δύο άλλους νέους. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η Τοπαλούδη της είχε μεταφέρει ότι είχε επαφή και με τους άλλους δύο, ενώ σε δύο ακόμη φίλες της είχε πει ότι την είχαν βιάσει.

Καθοριστικά για την πορεία των ερευνών στάθηκαν, επίσης, όσα κατέθεσαν οι φίλες της 21χρονης ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», μία από αυτές, ηλικίας 24 χρόνων, ανέφερε στις 3 Δεκεμβρίου 2018 ότι η Ελένη «φοβόταν τρία άτομα που εμπλέκονταν σε μία υπόθεση βιασμού εναντίον της».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ