Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Βίντεο φέρνει νέα δεδομένα στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βίντεο φέρνει νέα δεδομένα στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί το σενάριο της απόπειρας ληστείας στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, το οποίο… επιστρατεύτηκε από την πρώτη στιγμή για  να παρουσιάσει ως πράξη αυτοδικίας το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου.

 Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αμφισβητούν ευθέως την εκδοχή που έσπευσε να παρουσιάσει ο κοσμηματοπώλης, προσπαθώντας να βρει δικαιολογίες και άλλοθι στο λυντσάρισμα του Ζακ έξω από το κατάστημά του. Οι ισχυρισμοί πως ο 33χρονος είχε μπει στο κοσμηματοπωλείο για να κλέψει καθίστανται όσο περνούν οι ημέρες έωλες καθώς δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται από το αποδεικτικό υλικό.

Αποσυνθέτει την εικόνα

Το νέο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, καταγράφοντας το Ζακ Κωστόπουλο να απωθείται, στην προσπάθεια που είχε κάνει λίγο νωρίτερα να μπει σε ταχυφαγείο της περιοχής ώστε να πάρει ένα μπουκάλι νερό, έρχεται να αποσυνθέσει την εικόνα που είχε δημιουργηθεί  για τον «επίδοξο ληστή» ο οποίος σε κατάσταση «αμόκ», φέρεται να εισέβαλε στο κοσμηματοπωλείο για να το ληστέψει. Στο επίμαχο βίντεο διακρίνεται καθαρά ένα άτομο όχι μόνο να τον εμποδίζει να μπει στο ταχυφαγείο αλλά να τον απωθεί κιόλας χωρίς όμως ο 33χρονος να αντιδρά με βία.

Το νέο βίντεο καταγράφει το Ζακ Κωστόπουλο να απωθείται

Την απώθηση του Ζακ φαίνεται να επιβεβαιώνει και η κατάθεση υπαλλήλου του ταχυφαγείου ο οποίος βρέθηκε μπροστά στην επίμαχη σκηνή.

Κρίσιμο αποδεικνύεται πλέον όλο το οπτικό υλικό που έχει ζητήσει η συνήγορος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου, από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της περιοχής προκειμένου να χυθεί άπλετο φως σε όσα διαδραματίστηκαν, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου.

Τα αποτυπώματα πάντως που βρέθηκαν αποδυναμώνουν το σενάριο της ληστείας, σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας του 33χρονου η οποία τονίζει πως αποτύπωμα του Ζακ βρέθηκε αποκλειστικά και μόνο στην εξώπορτα του κοσμηματοπωλείου! Έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ που εστάλη πριν λίγες ημέρες και περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αναφέρει πως ταυτοποιήθηκε «ένα τμήμα παλαμικού που βρέθηκε στην εξωτερική επιφάνεια γυάλινης πόρτας εισόδου του κοσμηματοπωλείου με το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του θανόντα Κωστόπουλου Ζαχαρία».

Ανόμοια αποτυπώματα

Επίσης, ταυτίστηκαν δύο τμήματα δακτυλικών αποτυπωμάτων -δεξιός παράμεσος και δεξιός κοτίτης- του κοσμηματοπώλη, τα οποία βρέθηκαν «σε επιφάνεια πάγκου τοποθέτησης κοσμημάτων εντός του κοσμηματοπωλείου». Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο κοσμηματοπωλείο στις 21 Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκαν τμήματα αποτυπωμάτων που «παραμένουν ανόμοια με τα αποτυπώματα των ανωτέρω», ενώ τμήμα αποτυπώματος που εντοπίστηκε στην επιφάνεια κορνίζας, η οποία αποτελεί πειστήριο, «είναι ανόμοιο με τα αποτυπώματα των ανωτέρω».

Τα στοιχεία αυτά πάντως δημιουργούν ακόμη περισσότερα ερωτήματα για τη σπουδή με την οποία χαρακτηρίστηκε η υπόθεση ως απόπειρα ληστείας αλλά και την ολιγωρία των αστυνομικών οι οποίοι αντί να συγκεντρώσουν όλα τα ευρήματα εντός και εκτός κοσμηματοπωλείου, αποκλείοντας την περιοχή, επέτρεψαν να… πλυθούν και να καθαριστούν τα πάντα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ