Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Βαρύτατες καταγγελίας Τουλουπάκη κατά του Γ. Αγγελή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βαρύτατες καταγγελίας Τουλουπάκη κατά του Γ. Αγγελή

Σε βαρύτατες καταγγελίες κατά του πρώην επόπτη της είχε προχωρήσει η Ελένη Τουλουπάκη καταθέτοντας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα μετά τις καταγγελίες της για τον Ιωάννη Αγγελή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Τουλουπάκη επέμεινε καταθέτοντας και στον συνάδερφο της στον ισχυρισμό περί υπεξαγωγής απόρρητων εγγράφων από τον κ. Αγγελή μέρος των οποίων δεν έχουν επιστραφεί στο γραφείο της.

Τα περιστατικά

Ειδικότερα, φέρεται να περιέγραψε τα επίμαχα περιστατικά που την οδήγησαν σε ρήξη της συνεργασίας της με τον αντεισαγγελέα επόπτη της, σύμφωνα με τα οποία  ο Γιάννης Αγγελής σε δυο διαφορετικούς χρόνους κι ενώ η ίδια έλειπε από το γραφείο της, φέρεται να μπήκε συνοδεία αστυνομικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πήρε τα δεδομένα για τη NOVARTIS και άλλες υποθέσεις σε στικάκι.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, φέρεται να είπε η Ελένη Τουλουπάκη ότι δεν έχουν επιστραφεί στην εισαγγελία διαφθοράς. Ωστόσο τα περιστατικά στα οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς στην κατάθεση της τα περιγράφουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι (γραμματείς) που είναι τοποθετημένοι στο γραφεί της σε έγγραφες καταθέσεις τους που έδωσαν πριν προβεί στις δικές του καταγγελίες ο Γιάννης Αγγελής.

Για την υπεξαγωγή από μέρους του των πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Νovartis η εισαγγελέας φέρεται να υποστήριξε ότι τα επέστρεψε ωστόσο η ίδια δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν κράτησε αντίγραφα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από παρεμβάσεις στο έργο της από τον επόπτη της φέρεται να αναφέρθηκε και σε περιστατικά  όπου ο αρεοπαγίτης αντεισαγγελέας  άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης καταλογίζοντας του προσπάθεια καθυστέρησης στην έρευνα της εισαγγελίας διαφθοράς για τη Novartis.

Η συνάντηση με το FBI

Αναφερόμενη στην επίμαχη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με κλιμάκιο του FBI στην αυστριακή πρωτεύουσα (σ.σ. συμμετείχαν Τουλουπάκη και Αγγελής) το Δεκέμβριο του 2018 επανέλαβε λεπτομερώς τους ισχυρισμούς της σύμφωνα με τους οποίους οι Αμερικανοί επιχείρησαν να δώσουν συγκεκριμένα επιβαρυντικά στοιχεία που κατείχαν για Έλληνα πολιτικό το οποίο και τους κατονόμασαν αλλά ο Γιάννης Αγγελής αρνήθηκε την παραλαβή τους με το επιχείρημα ότι όλα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραδίνονται προς τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ