Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Γιατί καλείται τώρα για εξηγήσεις ο Αν. Λοβέρδος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιατί καλείται τώρα για εξηγήσεις ο Αν. Λοβέρδος

Οχτώ ημέρες μετά την άρση της ασυλίας του η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς καλεί τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση Novartis.

Η κλήση του πρώην υπουργού δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, πλην είναι εξαιρετικά υψηλή η ταχύτητα αντίδρασης της εισαγγελίας η οποία  ήταν έτοιμη, αμέσως μετά την επιστροφή της δικογραφίας από τη Βουλή (εν μέσω Πάσχα) να αποστείλει την κλήση στον ελεγχόμενο πρώην υπουργό, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο το οποίο θα βρεθεί ενώπιον των αρχών για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Επίσης, η κλήση αυτή έρχεται την ώρα που έχει μπει …στην «αναμονή» η κρίση της Εισαγγελίας για τα υπόλοιπα 5 πολιτικά πρόσωπα τα οποία ελέγχονται εδώ και πάνω από 2 χρόνια για την ίδια υπόθεση. Κι ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν δημοσιοποιηθεί πληροφορίες πως η Εισαγγελία θα προσχωρήσει στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αμέσως μετά γράφτηκε πως το ίδιο θα γίνει και για τον Γιάννη Στουρνάρα. Πηγές της εισαγγελίας δεν το επιβεβαίωναν, παρά το γεγονός ότι δεν αναμένονται νέα στοιχεία προς αξιολόγηση, συνεπώς είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει η εισαγγελία στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης για όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως καλούνται (ήδη) ο Αν. Λοβέρδος και (επίκειται) ο Μάριος Σαλμάς. Ο δεύτερος για την υπόθεση των «υπερκοστολογημένων» αρθροσκοπήσεων. Ο κ. Λοβέρδος δικαιούται ως είθισται να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο και να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμαστεί, πιθανόν και για μετά τις εκλογές αφού βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.  Επαφίεται βέβαια στην εισαγγελία για τον χρόνο που θα του δώσει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ