Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Δολοφονία Ελένης: Δυο εχθροί στην ίδια φυλακή κατηγορούμενοι για το ίδιο έγκλημα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Ελένης: Δυο εχθροί στην ίδια φυλακή κατηγορούμενοι για το ίδιο έγκλημα

Σε μία από τις θεωρούμενες πιο «σκληρές» φυλακές της χώρας στα Γρεβενά, κρατούνται πλέον και οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα είναι δρακόντεια προκειμένου να μην  επαναληφθούν περιστατικά όπως αυτό στον Αυλώνα με τον 19χρονο. Και κυρίως να μην έχουν καμία επαφή μεταξύ τους. Άλλωστε, όπως φάνηκε από τις απολογίες τους, αλλά και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους, μετά τη σύλληψή τους οι δύο πρώην φίλοι έγιναν εχθροί. Με τον ένα να προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στον άλλον.

Ο 19χρονος να ισχυρίζεται πως ο 21χρονος Ροδίτης χτύπησε την άτυχη φοιτήτρια με το σίδερο στο κεφάλι και τον συγκατηγορούμενό του να απαντά  πως  «ψεύδεται ασυστόλως και περιγράφει τις δικές του πράξεις ως δικές μου, με σκοπό να αποσείσει τις ευθύνες του…». Όπως υποστήριξε, ο 19χρονος επιτέθηκε στην κοπέλα όταν αυτή είπε ότι  το σεξ μαζί του ήταν καλύτερο.

«Έπαθε υστερία και βρίζοντάς την, της τράβηξε δύο δυνατές γροθιές στο πρόσωπο και η κοπέλα έπεσε κάτω ζαλισμένη. Έσκυψε και την έπιασε από το λαιμό και την έσφιγγε και της χτυπούσε το κεφάλι κάτω. Όπως ήταν σκυμμένος είδε το ηλεκτρικό σίδερο και το έπιασε και την χτύπησε με μανία στο πρόσωπο… Είδα τα αίματα να πετάγονται και της είχε ανοίξει μία μεγάλη τρύπα στον κρόταφο. Η κοπέλα παρέμενε ακίνητη και δεν αντιδρούσε. Σε κάποια στιγμή τον τράβηξα πίσω και τον ρώτησα τι έπαθε και την κτυπά και τότε αυτός μου είπε «καλά να πάθει η κ…α, εμένα δεν θα μου πει ότι μαζί σου πέρασε καλύτερα».

Του λέω πρέπει να ειδοποιήσουμε ασθενοφόρο, αλλά εκείνος μου είπε ότι η κοπέλα δεν ζει και ότι μην τολμήσω να ειδοποιήσω κανέναν γιατί αυτός δεν θα πάει φυλακή για αυτήν και ότι εάν μιλήσω θα με καθαρίσουν οι συγγενείς του… Ήταν απόλυτα ψυχρός και απόμακρος και εγώ είχα φοβηθεί πολύ, γιατί μου είχε αφήσει υπονοούμενο ότι εάν δεν κάνω ό,τι λέει θα έχω την τύχη της… Μάλιστα επειδή ο συγκατηγορούμενός μου συνεχίζει την εγκληματική του συμπεριφορά , προσπαθώντας να μετακυλήσει τις πράξεις του σε εμένα, ζητώ να εξεταστεί το ηλεκτρικό σίδερο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε πιει, όπως ισχυρίζεται, και τι ουσίες λαμβάνει…»

19χρονος: «Έπρεπε να τη θυσιάσω τη ζωή μου…»

Ο 19χρονος, στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση ενώπιον της  ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι: «Είπαμε να την πάμε νοσοκομείο. Οδήγησε κι εγώ έκατσα πίσω, η Ελένη μπροστά. Κατάλαβα ότι δεν πάμε προς τη Ρόδο. Του χτύπησα το αμάξι από πίσω και του λέω «πού πας;». Ξύπνησε μετά η Ελένη και έλεγε «θα σας πάω στην αστυνομία, θα σας βρει ο πατέρας μου». «Θα το τελειώσω εδώ, θα με πάει φυλακή», μου είπε ο φίλος μου. Την έβγαλε μόνος του. Έκατσα στη θέση του συνοδηγού και δεν κοίταξα. Δεν είχα δύναμη να αντιδράσω. Όταν γυρίσαμε σπίτι, μου είπε «καθάριζε». Πετάξαμε τα πράγματα στην παραλία στο ίδιο σημείο. Μου είπε ότι θα με σκοτώσει όταν γυρνούσαμε στη Ρόδο. Έπρεπε να θυσιάσω τη ζωή μου για να τη σώσω. Θα έχω μια ζωή τύψεις που δεν το έκανα».

Η εισαγγελική έρευνα για τον ξυλοδαρμό

Αμέλεια των σωφρονιστικών ή «διευκόλυνση» από μέρους τους  εκείνων που ξυλοκόπησαν τον 19χρονο; Αυτό διερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών  στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε αμέσως μετά το περιστατικό στον Αυλώνα.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό το ότι οι δράστες κατάφεραν να περάσουν τις διαφορετικές, κλειστές  πόρτες που οδηγούσαν στο χώρο κράτησης του 19χρονου. Και μάλιστα χωρίς  καμία να βρεθεί «γκρεμισμένη». Άρα ή κάποιος τους βοήθησε ή οι υπεύθυνοι δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα, κάτι που συνιστά βαριά αμέλεια  καθώς οι οδηγίες, λένε οι ίδιες πηγές, ήταν σαφείς πριν ακόμη γίνει η μεταγωγή του εκεί. Ότι δηλαδή, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρεθεί κοντά με άλλους κρατούμενους καθώς υπάρχει κίνδυνος για την σωματική του ακεραιότητα.

“Θα είχε αποβιώσει ακόμη και αν μεταφερόταν σε νοσοκομείο”

Σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς, ο συνήγορος του 21χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, υποστήριξε σε δηλώσεις του πως η άτυχη κοπέλα θα είχε αποβιώσει ακόμη και αν μεταφερόταν σε νοσοκομειο.

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο δικηγόρος Άκης Δημητριάδης επέρριψε τη δολοφονία της φοιτήτριας στον 19χρονο αλβανικής καταγωγής, λέγοντας ότι εκείνος ήταν που χρησιμοποίησε το φονικό σίδερο. “Η ιατροδικαστική έκθεση που υπάρχει αναφέρει ότι η άτυχη κοπέλα είχε χτυπηθεί σε τέτοιο βαθμό που ουσιαστικά εντός πάρα πολύ μικρού χρονικού διαστήματος, θα είχε αποβιώσει από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί από το κεφάλι” δήλωσε και πρόσθεσε: “ακόμη κι αν μεταφερόταν στο νοσοκομείο”.

Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι ο 21χρονος Ροδίτης απειλήθηκε από τον 19χρονο ότι μπορεί να έχει το ίδιο τέλος με την κοπέλα. Παράλληλα, επεσήμανε πως αποτυπώματα και των δύο κατηγορουμένων βρέθηκαν στο σπίτι όπου φέρονται να έλαβαν χώρα οι αποτρόπαιες πράξεις τους, προσθέτοντας ότι ο εντολέας του ουδέποτε αρνήθηκε την παρουσία του στο σπίτι ενώ έχει δώσει εξηγήσεις και πώς βρέθηκαν εκεί και σε ποιο σημείο η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ