Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Δολοφονία Μακρή: Προφυλακιστέος ο 30χρονος Βούλγαρος 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Μακρή: Προφυλακιστέος ο 30χρονος Βούλγαρος 

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος από τη Βουλγαρία που κατηγορείται ότι στις 31 Οκτωβρίου 2018 πυροβόλησε εν ψυχρώ τον ελληνοαυστραλό επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση φέρεται να αρνήθηκε ότι είχε την οποιαδήποτε εμπλοκή με τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή. 

«Δε γνώριζα καν τον επιχειρηματία. Δεν έχουμε τον ίδιο σωματότυπο. Εγώ είμαι μεγαλόσωμος, ενώ ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο είναι αδύνατος. Φοράω ρούχα σε μεγάλα μεγέθη ΧΧL», φέρεται να είπε σχολιάζοντας το βίντεο της δολοφονίας.

Σε ερώτηση της ανακρίτριας σχετικά με το για ποιον λόγο ήρθε στη Αθήνα, εκείνος απάντησε: «Γιατί μου αρέσει να κάνω διακοπές στην Ελλάδα και γιατί θα ήθελα να ανοίξω μια επιχείρηση. Έχω ήδη δύο επιχειρήσεις στον Καναδά, η μία ασχολείται με tatoo, οι οποίες μου παρέχουν οικονομικά οφέλη.»

Ο κατηγορούμενος ερωτήθηκε και για αυτοκίνητα που φέρεται να άλλαξε στη διάστημα που βρέθηκε στην Αθήνα.

«Το ένα από τα 3 οχήματα το άλλαξα τον Οκτώβριο γιατί ήταν μικρό και επειδή ήμουν μεγαλόσωμος δεν με χωρούσε. Το δεύτερο αυτοκίνητο μου το έσπασαν, ενώ το είχα παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενα στη Γλυφάδα. Αυτός που το έσπασε μου πήρε κι όλα τα προσωπικά έγγραφα που είχα στο αυτοκίνητο. Όλα τα αυτοκίνητα τα είχα νοικιάσει στο όνομά μου όπως και το τηλέφωνο που έχω».

Σημειώνεται, ότι φίλος του ελληνοαυστραλού επιχειρηματία φέρεται να έχει καταθέσει στις αρχές ότι μέρες πριν από τη δολοφονία, την ώρα που βρισκόταν μαζί με τον Μακρή σε ένα κατάστημα στη Γλυφάδα, ο επιχειρηματίας του έδειξε δύο άνδρες λέγοντάς του ότι τον κοιτούσαν επίμονα. Όταν κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία, αναγνώρισε τον έναν από τους δύο στο πρόσωπο του κατηγορουμένου. 

Σε δήλωσή του ο συνήγορός του Αλέξανδρος Λυκουρέζος ο οποίος τον εκπροσωπεί από χθες το βράδυ, μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, ανέφερε: 

«Εμείς αναλάβαμε την υπεράσπισή του χθες βράδυ. Δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για την αξιολόγηση του υλικού μιας ογκωδέστατης δικογραφίας. Ο κατηγορούμενος απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις, αρνείται την κατηγορία κι επιφυλασσόμαστε αφού ολοκληρώσουμε τη μελέτη όλων των εγγράφων της δικογραφίας να υποβάλλουμε λεπτομερέστατο υπόμνημα στην ανακρίτρια.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ