Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εισαγγελέας για Σάββα Ξηρό: «Πιστεύει μόνο στην ένοπλη τάξη»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελέας για Σάββα Ξηρό: «Πιστεύει μόνο στην ένοπλη τάξη»

«Καταπέλτης» είναι ο εισαγγελέας Οδυσσέας Τζορμπατζόγλου για τον Σάββα Ξηρό. Ο εισαγγελικός λειτουργός που απέρριψε το προηγούμενο αίτημα του «αγιογράφου» της 17Ν με το οποίο ζητούσε να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, απαντώντας αρνητικά στο αίτημα αποχής που κατέθεσε η πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών το οποίο θα εξετάσει τη νέα αίτησή του, είναι κατηγορηματικός:

«Ο Σάββας Ξηρός δεν πιστεύει στην έννομη τάξη, παρά μόνο ως φαίνεται, στην πέραν των φυσικών δικαστών, ένοπλη τάξη».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, ο καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν,στη νέα αίτησή του που κατατέθηκε πριν περίπου ένα μήνα, υποστηρίζει ότι η κρίση της προέδρου την προηγούμενη φορά, όπως αυτή διατυπώθηκε στο απορριπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά « ήταν προϊόν προειλημμένης αποφάσεως».

Κατόπιν αυτού , για λόγους ευθιξίας, η δικαστική λειτουργός ζήτησε να απέχει αυτή τη φορά από το Συμβούλιο που θα κρίνει την αίτηση του.

Αποσκοπεί στο να σπιλώσει την υπόληψη μίας μαχόμενης δικαστικής λειτουργού

Ο κ. Τζορμπατζόγλου όμως απαντά ότι ο Σάββας Ξηρός στην προκειμένη περίπτωση «αποσκοπεί στο να σπιλώσει την υπόληψη μίας μαχόμενης δικαστικής λειτουργού, η οποία αποτελεί τον φυσικό δικαστή του, καθόσον ουδέν στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί την κατά τους ισχυρισμούς του μεροληψία της αιτούσης αναφέρει».

Κι αυτό το κάνει γιατί , όπως σημειώνει ο εισαγγελέας, θέλει να εμφανίσει ως «υποκινούμενη», την «οιαδήποτε άλλη κρίση, πλην της μετά φανών και λαμπάδων αποδοχής της αιτήσεως του…».

Του αποδίδει δε μεθόδευση με στόχο να εξαιρεθεί η συγκεκριμένη δικαστική λειτουργός όχι για πραγματικούς υπαρκτούς λόγους, αλλά εξαιτίας της προηγούμενης απόφασής της.

«Είναι παντελώς αναμενόμενο από κατάδικους της κατηγορίας του αιτούντος, να εξαπολύουν τέτοιου είδους επιθέσεις – αιτιάσεις, όταν η έννομος τάξη δια των δικαστών της, αποφασίζει κόντρα στα συμφέροντα τους, οι δε από μέρους τους αιτιάσεις και προσβολές, θα πρέπει να εκλαμβάνονται από τους πληττόμενους, μαχόμενους δικαστικούς λειτουργού,ς ως εύφημος μνείες», σημειώνει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ