Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εισαγγελέας: Να μην παγώσει ούτε μια στιγμή η έρευνα για τη Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελέας: Να μην παγώσει ούτε μια στιγμή η έρευνα για τη Novartis

Για το καλό της πολιτείας και της δικαιοσύνης η έρευνα για την Novartis πρέπει να συνεχιστεί τάχιστα και να μην «παγώσει» ούτε για μία στιγμή, επισημαίνει με πρόταση της προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, η εισαγγελέας Εφετών, Ράνια Σταθέα.

Το δικαστικό συμβούλιο ασχολείται με το ζήτημα με αφορμή ερώτημα που υπέβαλε η αντιπρόεδρος του ΣτΕ που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας που έχουν καταθέσει η Ελένη Ράικου και ο σύζυγος της και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τον Μάρτιο του 2019. Το ερώτημα της αντιπροέδρου  του ΣτΕ αφορούσε στο εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό και σύζυγο της κυρίας Ράικου μέχρι την εκδίκαση της αγωγής κακοδικίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ράικου και ο σύζυγος της Λάζαρος Καρνέσης προσέφυγαν στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας σε βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρών της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη.

Τους χαρακτηρίζουν ως υπευθύνους για την διαρροή της είδησης περί εμπλοκής του Λάζαρου Καρνέση στην υπόθεση της Novartis, και ειδικά στο σκέλος που αφορά χρηματισμό γιατρών για την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων της φαρμακοβιομηχανίας. Οι προσφεύγοντες ζητούν, για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, συνολική χρηματική αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους  τρεις εισαγγελείς.

Κατά την κυρία Σταθέα δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία στη στάση της νυν Εισαγγελέως Διαφθορας Ελένης Τουλουπάκης και των επίκουρων εισαγγελέων , ούτε πως ευθύνονται για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν τον σύζυγο της κ. Ράικου.

Την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με βούλευμά του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ