Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εισαγγελία για την υπόθεση του χρυσού: «Τελέστηκε η λαθρεμπορία αλλά…»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελία για την υπόθεση του χρυσού: «Τελέστηκε η λαθρεμπορία αλλά…»

Αν και η εισαγγελέας «άναψε» το πράσινο φως για την αποφυλάκιση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου και των άλλων 7 που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους για τη φερόμενη εμπλοκή του στο αποκαλούμενο «κύκλωμα του χρυσού», η άποψη της Εισαγγελίας δεν άλλαξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιμένει ότι στην προκειμένη περίπτωση το αδίκημα της λαθρεμπορίας τελέστηκε αφού βάσει του νόμου όταν ο χρυσός είναι άγνωστο από πού εισήχθη στη χώρα μας και επιχειρείται να εξαχθεί τότε η πράξη αυτή είναι αξιόποινη.

Ωστόσο παραδέχονται ότι οι ενέργειες που έγιναν «στράβωσαν» την υπόθεση από την αρχή. Κάτι η αστυνομία που βιάστηκε, κάτι το ερώτημα της ανακρίτριας προς την ΑΑΔΕ που όπως λέγεται ίσως να έπρεπε να διατυπωθεί διαφορετικά, οδήγησαν σε αυτό το πρωτοφανές για τα δικαστικά χρονικά αλαλούμ. Υποστηρίζεται μάλιστα πως ακόμη κι έτσι όπως έφτασε η δικογραφία στην εισαγγελία πρωτοδικών , τα στοιχεία που εμπεριέχονται σε αυτή «δείχνουν» πολλές «ύποπτες» πράξεις. Ως εκ τούτου, σημειώνεται, δεν πρέπει να απαξιώνεται η έρευνα που προηγήθηκε πριν ολοκληρωθεί η ανάκριση.

Ανεξαρτήτως πάντως της συνέχειας, οι 8 αναμένεται να αποφυλακιστούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η εκτίμηση είναι πως το Δικαστικό Συμβούλιο που έχει και τον τελευταίο λόγο, θα συνεδριάσει μέχρι την Τρίτη. Και με δεδομένη την εκφρασμένη άποψη ανακρίτριας και εισαγγελέως, η έξοδός τους από την φυλακή θεωρείται δεδομένη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ