Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εισαγγελική παρέμβαση για την ρατσιστική επιστολή εργαζομένων του ΟΑΣΘ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελική παρέμβαση για την ρατσιστική επιστολή εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανου Ζαρκαντζιά προκάλεσε η επιστολή συνδικαλιστικής παράταξης εργαζομένων του ΟΑΣΘ προς τη διοίκησή του, η οποία αναφέρεται στη μετακίνηση προσφύγων που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας της πόλης.

Με παραγγελία του θα ελεγχθεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργήσει το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αν έχουν τελεστεί αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

Τι λέει η επιστολή

Στην επίμαχη επιστολή, η οποία φέρεται να συντάχθηκε από μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης “ΔΡΟΜΕΑΣ”, διατυπώνεται η άποψη πως οι πρόσφυγες “λόγω κουλτούρας” έχουν κακή σχέση “με την προσωπική τους υγιεινή” κι έτσι “υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπολοίπους επιβάτες που στριμώχνονται ανάμεσά τους”.

Στο ίδιο έγγραφο οι συντάκτες ζητούν, μεταξύ άλλων, να τοποθετηθεί «κουμπί πανικού» σε αστικά λεωφορεία που εξυπηρετούν περιοχές, όπου φιλοξενούνται δομές προσφύγων, να εμβολιάζονται οι οδηγοί και να υποβάλλονται σε εξετάσεις αίματος διότι “ανησυχούμε για την υγεία μας, αλλά και την υγεία των μελών των οικογενειών μας”.

Η συγκεκριμένη επιστολή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΟΑΣΘ Στέλιου Παππά, ο οποίος έκανε λόγο για “κείμενο παράταξης που εμπνέεται από ρατσιστικές αντιλήψεις, που διασπά τους εργαζόμενους και δεν τους ενώνει”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ