Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ελεύθεροι οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για χρηματισμό. Επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι στον διοικητή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθεροι οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για χρηματισμό. Επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι στον διοικητή

Ελεύθερα αφέθηκαν τα δύο στελέχη της ΕΛΑΣ μετά την εμπλοκή τους σε υπόθεση χρηματισμού επιχειρηματία. Πρόκειται τον 54χρονο Διοικητή του Τμήματος  Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής και τον 39χρονο υπαστυνόμο οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή της Αθήνας και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ  στον πρώτο εκ των κατηγορουμένων επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Οι δύο ένστολοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για υπόθεση χρηματισμού από επιχειρηματία ο οποίος, μετά από έλεγχο, είχε εντοπιστεί να απασχολεί παράνομα αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Στον Διοικητή του τμήματος επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εγγυοδοσίας ύψους 3χιλιάδων ευρώ, της  απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες και συγκεκριμένα ο διοικητής ισχυρίσθηκε ότι βοήθησε τον επιχειρηματία προτείνοντας του να πει ότι δεν ήξερε ότι οι αλλοδαποί που απασχολούσε ήταν παράνομα στην Ελλάδα.  Ο επιχειρηματίας, για να τον  ευχαριστήσει, του  έδωσε έναν σφραγισμένο φάκελο, όπως είπε. Εκείνος πιστεύοντας πως περιείχε  κάποιο έγγραφο σχετικά με την υπόθεση του, δεν τον άνοιξε και τον έβαλε κατευθείαν στην τσέπη του. «Κάτι είπε για χρήματα αλλά δεν τον πίστεψα, αν και μου είχε πει ότι θα μου έκανε από μόνος του δώρο», ισχυρίστηκε ο 54χρονος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ