Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Η εισαγγελική έρευνα για τις βίζες και οι επόμενες κινήσεις μετά την κατάθεση  Καμμένου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η εισαγγελική έρευνα για τις βίζες και οι επόμενες κινήσεις μετά την κατάθεση  Καμμένου

Η κόντρα Καμμένου-Κοτζιά με αιχμή το διαγωνισμό του 2018 για την παροχή βίζας  μπαίνει πλέον στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς μετά την κατάθεση χθες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες η  προκαταρκτική έρευνα θα συνεχιστεί με κλήσεις προς υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών  και κυρίως με όσους  συμμετείχαν στις  αρμόδιες επιτροπές  για τους οποίους έχει υποστηρίξει ότι όσοι  δεν συνεργάζονταν, τίθεντο σε δυσμένεια.

Αντιθέτως  εκείνοι που ήταν δεκτικοί εμφανίζονταν αργότερα με καλοπληρωμένες θέσεις. Δεν αποκλείεται  ωστόσο και η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή , και μάλιστα σύντομα,  εφόσον , λόγω και του αντικειμένου, γίνει αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο.

Οι καταγγελίες

Ο κ. Καμμένος με δηλώσεις του στο παρελθόν τόσο σε ΜΜΕ όσο και στη βουλή είχε προχωρήσει   σε βαριές καταγγελίες  κάνοντας λόγο για  συνεννόηση μεταξύ του προέδρου της επιτροπής που θα έλεγχε τον διαγωνισμό για την παροχή βίζας και εκπροσώπου συγκεκριμένης εταιρείας προκειμένου να καταλήξει αυτός στην τελευταία. Για  να ενισχύσει  τα λεγόμενά του είχε αναγνώσει στη Βουλή  και  αλληλογραφία μέσω e-mail μεταξύ των προσώπων αυτών, στην οποία υπήρχαν  αναφορές  και στο πρόσωπο του κ. Κοτζιά. Όπως είχε πει τότε: «Αυτά τα όργια που έχουν γίνει στο ΥΠΕΞ αποτελούν το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχουμε εξετάσει στη Βουλή τον τελευταίο καιρό! Ένα Σαββατοκύριακο του Πετσίτη και του Φρουζή είναι μια Μεγάλη Παρασκευή για τον Κοτζιά».

Ν. Κοτζιάς: «Εθνικός συκοφάντης»

Ο πρώην  υπουργός  Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, διάδοχος του  κ. Κοτζιά στο Υπουργείο,  αν και  κατόπιν των παραπάνω δήλωσε πως από  τα στοιχεία που μελέτησε  δεν προέκυψε κάποια παρανομία, επιφυλάχτηκε  να ελέγξει και τις καταγγελίες του κ. Καμμένου στη Βουλή.

Ο δε Νίκος Κοτζιάς  έχει αποδώσει την επίθεση Καμμένου, του «εθνικού συκοφάντη» όπως τον έχει αποκαλέσει επανειλημμένως,  κυρίως  στην  υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαφώνησε ανοιχτά.

Στην υπόθεση με τις βίζες, ο κ. Κοτζιάς είχε αναφερθεί εκτενώς στη μήνυση που  κατέθεσε τον Νοέμβριο του 2018 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σε αυτή σημείωνε μεταξύ άλλων, πως  αντί να σταλεί η όποια, κατά τον ίδιον ανύπαρκτη, υπόνοια περί σκανδάλου στη Δικαιοσύνη, δημοσιοποιούνται συκοφαντικοί ισχυρισμοί εναντίον του, προκειμένου να τον αναγκάσουν να σιωπήσει και να υποχωρήσει από ό,τι πολιτικά θεωρεί ο ίδιος, αλλά και η κυβέρνηση συνολικά και ειδικότερα ο (τότε) πρωθυπουργός, ως ορθά. Την υπογραφή δηλαδή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ως ενδεικτικό της προσπάθειας δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του, είχε αναφέρει ότι θεωρεί δημοσίευμα, το οποίο  τον παρουσίαζε  να δίνει  στην εταιρεία – ανάδοχο του έργου 26 εκατομμύρια ευρώ. Κι’ αυτό, κατά τον κ. Κοτζιά, τη στιγμή που στην πραγματικότητα  με την ανάθεση,  η εταιρεία  δεν πήρε  ούτε σεντς  «τσακιστό»  από το ελληνικό κράτος, αλλά αντίθετα  δεσμεύτηκε  να δίνει 10% επί του τζίρου καθαρών κερδών του στο ελληνικό δημόσιο. Υποχρέωση που , όπως υποστηρίζει ο κ. Κοτζιάς, δεν είχε ο  προηγούμενος ανάδοχος,  για τον οποίο ο πρώην υπουργός εξωτερικών  είχε αφήσει αιχμές περί πιθανής  συνεργασίας με υπηρεσίες τρίτης χώρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ