Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Η μαφία των φυλακών απειλούσε να “τινάξει στον αέρα” την οικογένεια του Άρη Φλώρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η μαφία των φυλακών απειλούσε να “τινάξει στον αέρα” την οικογένεια του Άρη Φλώρου

Μήνυμα «θανάτου»  όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την οικογένειά του είχε στείλει στον Άρη Φλώρο ο δολοφονημένος άγρια στις φυλακές Κορυδαλλού Άλμπερ Μπάκο, ένας εκ των δύο φυσικών αυτουργών της  δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Συγκρατούμενος του επιχειρηματία , ο οποίος μάλιστα του έχει δηλώσει ότι είναι  πρόθυμος να το καταθέσει αν χρειαστεί, του μετέφερε την απαίτηση του Μπάκο που ζητούσε 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να μην  βάλει η μαφία των φυλακών βόμβα στο σπίτι των γονιών του και της αδελφής του.

Ως αντάλλαγμα θα άλλαζαν  αυτός και ο συγκατηγορούμενός του Όλντι τις καταθέσεις τους στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του 65χρονου δικηγόρου, κρατούμενου πλέον ως μέλους της μαφίας των φυλακών, στην οποία τον είχαν εμπλέξει.  Μάλιστα όπως είπε ο Μπάκο στον «αγγελιαφόρο», ήξεραν  ότι ο Φλώρος  δεν έχει  καμία σχέση με την υπόθεση του  δικηγόρου.

Η κατάθεση

Όλα τα παραπάνω κατέθεσε ο Α. Φλώρος στις  16 Νοεμβρίου 2018, στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, ζητώντας προστασία τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του. Όλη η κατάθεσή του έχει ως εξής:

«Αυτή τη στιγμή είμαι κρατούμενος στο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας. Ο Ε.Γ.  ήταν επίσης κρατούμενος στο Κ.Κ Χαλκίδας και κάποιες φορές πήγαινε στον Κορυδαλλό για δικαστικές του υποθέσεις. Περίπου αρχές Οκτώβρη του 2018 ο Μ.Γ. επέστρεψε στο Κ.Κ Χαλκίδας  από τον Κορυδαλλό και ήμασταν στον ίδιο θάλαμο. Μου είπε ότι στον Κορυδαλλό, που βρισκόταν νωρίτερα τον πλησίασε ένας κρατούμενος από την Αλβανία με το όνομα Μπάκο, ο οποίος είναι πολύ γνωστός στις φυλακές.

Ο Μπάκο μάλλον ήξερε ότι ο Ε.Γ. θα επέστρεφε στην Χαλκίδα και για αυτό  του είπε να μου μεταφέρει ένα μήνυμα. Συγκεκριμένα, του είπε  να μου πει ότι αν δεν τους δώσω 1,5 εκατομμύριο, θα βλάψουν την αδελφή μου και την οικογένειά μου, βάζοντας βόμβα στο σπίτι τους. Του είπε ακόμα ότι έχουν ανθρώπους έξω από τη φυλακή για να κάνουν ό,τι θέλουν, δείχνοντας του μάλιστα στο κινητό του μια φωτογραφία του σπιτιού μου. Ο Μπάκο είπε επίσης στον Ε.Γ.  ότι θέλουν τα λεφτά για να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ.Α., αφού από τις καταθέσεις του Μπάκο και ενός άλλου κρατούμενου από την Αλβανία ονόματι  Όλντι, εγώ κατηγορήθηκα και καταδικάστηκα πρωτόδικα σε αυτή την υπόθεση ως ηθικός αυτουργός.

Ο Μπάκο μάλιστα παραδέχτηκε στον  Ε.Γ. ότι δεν με ήξεραν καν και δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση του Γ.Α. Φυσικοί  αυτουργοί σε αυτήν την υπόθεση είναι ο Μπάκο και ο Όλντι που ανέφερα  πιο πάνω και προφανώς ο Μπάκο μιλούσε στον Ε.Γ.  και εκ μέρους του Όλντι. Μετά από όλα αυτά ο Ε.Γ. μου είπε να λάβω σοβαρά υπ΄όψιν μου την απειλή  του Μπάκο και ότι είναι διαθέσιμος να καταθέσει αν χρειαστεί το γεγονός.  Μετά από λίγες ημέρες σε επισκεπτήριο της αδελφής μου , της είπα όσα είχαν γίνει, με σκοπό να είναι πολύ προσεκτική στο σπίτι.

Μετά της είπα να συντάξει έγγραφο και να το φέρει στην υπηρεσία σας για να ληφθούν μέτρα προστασίας στο σπίτι της οικογένειάς μου. Ο λόγος που δίνω την κατάθεση , τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου, είναι για να υπάρξει προστασία δικιά μου μέσα στις φυλακές , καθώς και της οικογένειάς μου , δηλαδή της αδελφής μου, των ανήλικων παιδιών της και των γονιών μου. Θέλω να σας πω επίσης ότι έχω καταθέσει ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου , η δίκη του οποίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει 15-1-2019 και στην οποία έχουν κατηγορηθεί ως ηθικοί αυτουργοί οι Μπάκο και Όλντι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχω στοχοποιηθεί  από αυτούς και μάλιστα στην πρώτη δικάσιμο που αναβλήθηκε , με απείλησαν ευθέως ότι θα σκοτώσουν εμένα και την αδελφή μου. Δεδομένου του γεγονότος ότι έχω συνδράμει στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του Ζαφειρόπουλου με κόστος τη στοχοποίησή μου από τους κατηγορούμενους και επειδή έως σήμερα δεν έχω δει έμπρακτα την προστασία από την πολιτεία, ιδίως μέσα στις φυλακές όπου σήμερα για παράδειγμα κρατούμαι με άλλους 15 κρατούμενους από την Αλβανία, εξακολουθώ να φοβάμαι πολύ για τη ζωή μου και για την οικογένειά μου, καθώς πιστεύω ότι οι ανωτέρω είναι ικανοί για τα πάντα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ