Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Θετικά τα μέτρα για τους ψυχικά ασθενείς κατηγορούμενους 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θετικά τα μέτρα για τους ψυχικά ασθενείς κατηγορούμενους 

Η πορεία 10 μηνών εφαρμογής του νόμου 4509/2017 «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής» συζητήθηκε σε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχη Φυτράκη και της Διοικήτριας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, κας Σπυριδούλας Καλαντζή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αμοιβαία ενημέρωση ως προς την εφαρμογή του νόμου και συζητήθηκαν οι ενέργειες της Διοίκησης του Ψ.Ν.Α. σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, αξιολογήθηκε θετικά η πορεία 10 μηνών εφαρμογής του νόμου, ενώ ταυτόχρονα, εντοπίστηκαν όμως σημεία στα οποία υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτιώσεων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν μελλοντικές ενημερωτικές και επιμορφωτικές δράσεις για τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες (Δικαστικούς λειτουργούς και Ψυχίατρους) με σκοπό την πλήρη εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο διευθυντής Ψυχίατρος του Ψ.Ν.Α. κ. Χρήστος Τσόπελας και η επιστημονική συνεργάτιδα του Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Μαρία Σκάγκου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ