Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Θρίλερ με την αυτοκτονία Επστάιν! Κάποιοι υπονοούν «δολοφονία»;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θρίλερ με την αυτοκτονία Επστάιν! Κάποιοι υπονοούν «δολοφονία»;

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αυτοκτονίας του δισεκατομμυριούχου Επστάιν. Ο Έπσταϊν είχε καταδικαστεί για παιδεραστία και τον συνέλαβαν εκ νέου, ως κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοπέλων σε Φλόριντα και Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο γνωστός χρηματιστής ήξερε πολλά για πανίσχυρους πολιτικούς όπως ο Κλίντον, ο Τράμπ και άλλοι.

“Αγόρασε” προστασία

Οι συνθήκες στις φυλακές φαίνεται ότι ήταν κακές κάτι που τον ανάγκασε να «αγοράσει» προστασία μέσα στις φυλακές κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις καταθέσεις που έκανε σε τουλάχιστον τρείς συγκρατούμενούς του.

Ο Έπσταϊν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου και μεταφέρθηκε στις ομοσπονδιακές φυλακές της Νέας Υόρκης. Στις 18 Ιουλίου, ο δικαστής αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να αποδράσει. Από την πλευρά του, ο Έπσταϊν ζήτησε να βάλει εγγύηση του σπίτι του στη Νέα Υόρκη και το ιδιωτικό του τζετ,.

Πέντε ημέρες αργότερα, στις 23 Ιουλίου, ο Έπσταϊν βρέθηκε στο πάτωμα του κελιού του, φέροντας τραύματα στο λαιμό. Στο κελί, ο Έπσταϊν βρισκόταν με τον Νίκολας Ταρταλιόνε, πρώην αστυνομικό της Νέας Υόρκης που κατηγορείται για δολοφονίες. Ο Ταρταλιόνε ζητούσε βοήθεια και υποστήριξε ότι ο Έπσταϊν προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Από την πλευρά του, ο Έπσταϊν, όταν συνήλθε, κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα επίθεσης από τον συγκρατούμενό του. Όμως η εκδοχή του δισεκατομμυριούχου απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους της φυλακής.

Μετά τις 23 Ιουλίου, ο Έπσταϊν τέθηκε σε επιτήρηση λόγω φόβων για αυτοκτονία και τον μετέφεραν σε ένα απομονωμένο κελί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Εκτός από ένα μαντήλι, που δεν θα μπορούσε να μετατραπεί σε θηλιά, ο Έπσταϊν επρόκειτο να μπει σε κελί όπου τα φώτα δεν σβήνουν ποτέ και δεν υπάρχουν σεντόνια και κλινοσκεπάσματα. Επίσης, θα έπρεπε να συναντά καθημερινά ψυχολόγο.

Έξι μέρες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, ο Έπσταϊν βγήκε από την παρακολούθηση και επέστρεψε στην πτέρυγα που βρισκόταν πριν. Η απόφαση των υπευθύνων των φυλακών να τελειώσουν την περίοδο παρακολούθησης προκάλεσε κριτική από ειδικούς της ψυχικής υγείας. Ωστόσο άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι ασυνήθιστη.

“Κλειδί” η θεραπεύτρια

Την 1η Αυγούστου, τρεις ημέρες αφότου ο Έπσταϊν βγήκε από την παρακολούθηση, ένας από τους δικηγόρους του, ο David Schoen τον επισκέφθηκε για περίπου πέντε ώρες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αποκάλυψε ο δικηγόρος του στους Times, μια γυναίκα θεραπεύτρια σταμάτησε στο δωμάτιο και του ζήτησε να βγει έξω για λίγο για να μιλήσει ιδιαιτέρως με τον Έπσταϊν.

Η θεραπεύτρια υποστήριξε ότι η επίσκεψη ήταν μέρος του πρωτοκόλλου που ακολουθείται για περιστατικά για τα οποία υπάρχει κίνδυνος αυτοκτονίας.

«Έμεινε το πολύ πέντε λεπτά», ανέφερε ο Schoen, διευκρινίζοντας ότι ο Έπσταϊν δεν είχε πρόβλημα με την επίσκεψη.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, ο χρηματιστής έδειχνε ενθουσιασμένος για τη συνεργασία τους στην υπόθεση ενώ είχε πίστη στην νομική τους στρατηγική.

Τις επόμενες ημέρες όμως, αναφέρει το προσωπικό της φυλακής και δικηγόροι, η διάθεση του Έπσταϊν ήταν πολύ κακή. Τα μαλλιά του και τα γένια του μεγάλωσαν και προτιμούσε να κοιμάται στο πάτωμα του κελιού του, παρά στο κρεβάτι.

Τι έγινε με τους φρουρούς;

Στις 9 Αυγούστου, την τελευταία ημέρα που ήταν ζωντανός, ο χρηματιστής πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του στο ιδιωτικό δωμάτιο επισκέψεων με τους δικηγόρους του, όπως έκανε και τις περισσότερες ημέρες.

Τα βράδια, οι φρουροί όφειλαν να ελέγχουν τον Έπσταϊν στο κελί του κάθε 30 λεπτά. Όμως σταμάτησαν στις 3.30 το πρωί περίπου. Αξιωματούχοι της φυλακής αναφέρουν ότι οι δύο φρουροί που είχαν βάρδια, που εργάζονταν για πολλές ώρες, αποκοιμήθηκαν.

Στις 6.30 το πρωί της 10ης Αυγούστου, ο Έπσταϊν βρέθηκε στο κελί του χωρίς τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με την επίσημη αυτοψία, ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία δια απαγχονισμού, ενώ φαίνεται ότι χρησιμοποίησε σεντόνι για να φτιάξει τη θηλιά.

Ωστόσο οι δικηγόροι του αρνούνται το πόρισμα της νεκροψίας.

«Η υπερασπιστική ομάδα σκοπεύει να διεξάγει τη δική της ανεξάρτητη και πλήρη έρευνα για τις συνθήκες και τις αιτίες θανάτου του Έπσταϊν. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα συμπεράσματα της ιατρικής εξέτασης» ανέφεραν σε δήλωσή τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ