Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ι. Αγγελής: «Οι παρατυπίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς, θάφτηκαν από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ι. Αγγελής: «Οι παρατυπίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς, θάφτηκαν από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου»

Να επανέλθει εντός της εβδομάδας με βαρείς χαρακτηρισμούς και καταγγελίες κατά – πέραν του αποκαλούμενου Ρασπούτιν- και της τότε ηγεσίας του Αρείου Πάγου (για την οποία έλεγε πως είχε υπάρξει το αγαπημένο της παιδί) είναι αποφασισμένος ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής από τις αναφορές του οποίου ξεκίνησε η έρευνα για τις ενδεχόμενες δικονομικές ενέργειες στην υπόθεση Novartis και εξωθεσμικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής ο οποίος έχει κληθεί εντός της επόμενης βδομάδας να υποβάλλει αναλυτικό υπόμνημα εξηγήσεων για όσα του καταλογίζει η επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς για «αφαίρεση εγγράφων» και προσπάθεια καθυστέρησης της έρευνας, είναι αποφασισμένος να απαντήσει με ομαδικά πυρά, για τα οποία έχει ήδη δώσει  δείγμα γραφής τόσο στην προηγούμενη δημόσια τοποθέτησή του όσο και τις αναφορές του  και την κατάθεσή του στους συναδέλφους του.

«Τι έθαψε η κα πρώην Εισαγγελέας του ΑΠ»

Ο κ. Αγγελής , έχει ήδη τοποθετήσει στο κάδρο των τυχόν ερευνών την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με την οποία όπως έχει ήδη πει μέχρι τέλος του 2018 διατηρούσε εξαιρετικά καλές σχέσεις.

Όπως εξηγεί, «πήρε μια παραγγελία από την κα Δημητρίου να γίνει επόπτης των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς. Διαπίστωσε στο διάστημα της εποπτείας του παρατυπίες που γίνονταν στο χώρο της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. Τις κατήγγειλε γραπτώς. Οι παρατυπίες αυτές όχι μόνον δεν ερευνήθηκαν  αλλά επιπλέον θάφτηκαν από την κα πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Μάλιστα ο αντεισαγγελέας προχωρεί κι ένα βήμα παραπέρα καθώς θεωρεί πως «ο πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος σε βάρος του διατάχθηκε μόνο για να το χρησιμοποιήσει στην υπερασπιστική γραμμή της η κα πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που δεν ερεύνησε την υπόθεση».

Μάρτυρας

Με βάση πάντως όσα έχει πει  ο κ. Αγγελής (πως δηλαδή η  εισαγγελέας του είχε πει το όνομα του Ρασπούτιν αλλά και για συναντήσεις με τον Μιχ. Καλογήρου παρουσία της Μαρίας Παπασπύρου) είναι προφανές πως τα τρία αυτά πρόσωπα θα κληθούν από τους εισαγγελείς να δώσουν απαντήσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ