Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Και τρίτη σύλληψη «σεβαστού αρχηγού» της γεωργιανής Μαφίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Και τρίτη σύλληψη «σεβαστού αρχηγού» της γεωργιανής Μαφίας

Ένα ακόμη πλοκάμι, της επικίνδυνης Γεωργιανής Μαφίας «Vor V Zakone» που δρα στην χώρα μας «έκοψαν» οι αστυνομικές αρχές, μετά τη σύλληψη ενός 38χρονου, υψηλόβαθμου στελέχους της οργάνωσης.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά σύλληψη «σεβαστού αρχηγού» της παράνομης εγκληματικής οργάνωσης «Vor V Zakone» δηλαδή «κλεφτή με το νόμο», μέσα στον τελευταίο χρόνο και στην εξάρθρωση της συμμορίας του, τα μέλη της οποίας υποβάλλονταν ακόμη και σε πλαστικές επεμβάσεις στα δάχτυλά τους, με σκοπό να αλλοιώσουν τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα για να είναι σε θέση να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές σε περίπτωση σύλληψής τους.

Σπείρα με αυστηρή δομή και διακριτούς ρόλους

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η σπείρα είχε αυστηρή δομή με διακριτούς ρόλους, και στην κατοχή της βρέθηκαν όπλα, χιλιάδες ευρώ και πολλά αντικείμενα μεγάλης αξίας. Συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο επιπλέον άτομα. Μάλιστα η λεία της σπείρας, που δρούσε σε διαφορές περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Πετράλωνα, Νέο Κόσμο, Ταύρο, Καλλιθέα, Πετρούπολη, Πατήσια, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Βύρωνα, Παγκράτι, Σεπόλια και Χαλάνδρι), υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

«Το κύριο χαρακτηριστικό του εγκληματικού αυτού δικτύου ήταν η δόμησή του, στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων του ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν «VOR V ZAKONE» ή «Thieves in Law», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιώργος Κανέλλος, ενώ προσέθεσε ότι έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 28 διαρρήξεις – κλοπές που διέπραξε η σπείρα.«Όσοι φέρουν τον τίτλο «VOR V ZAKONE» αποτελούν τους καθοδηγητές των οργανώσεων και εμπνέουν τον σεβασμό του συνόλου των μελών της ομάδας», υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνομικός υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr