Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κατέθεσε ο Καλογήρου για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατέθεσε ο Καλογήρου για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis

Ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται με αφορμή τις καταγγελίες για δικονομικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.  Αγγελή ο υπουργός τότε έκανε ενέργειες για την απομάκρυνση από τη θέση της, της Ελένης Τουλουπάκη αλλά διαπίστωσε πως υπήρχε κάποια «υπέρτερη αρχή» που τις εμπόδιζε. Είχε πει επίσης ότι σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο ίδιος μαζί με την τότε Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, ο Μ. Καλογήρου εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος από τους μέχρι τότε χειρισμούς τόσο της Ελένης Τουλουπάκη όσο και του «Ρασπούτιν».

Ο Μιχάλης Καλογήρου είχε απαντήσει τότε ότι η μόνη ενημέρωση που είχε από τον αντιεισαγγελέα που χειριζόταν την υπόθεση Novartis ήταν μόνο «η άποψή του σε σχέση με δημοσιεύματα, καθώς και η προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr