Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κατέθεσε ως μάρτυρας ο Τσουκάτος για τα 16 δισεκ. δραχμές ιδιωτική χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατέθεσε ως μάρτυρας ο Τσουκάτος για τα 16 δισεκ. δραχμές ιδιωτική χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Διαφθοράς πέρασε σήμερα το πρωί ο Θεόδωρος Τσουκάτος, προκειμένου να καταθέσει στην εισαγγελική έρευνα που προέκυψε με αφορμή την απολογία του στη δίκη της Siemens και αφορά στη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ με 16 δισεκ. δραχμές, την προεκλογική περίοδο του 2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, κινήθηκε στην ίδια γραμμή με αυτή που χάραξε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου κάθεται για το αδίκημα της δωροδοκίας (κατηγορείται ότι πήρε 1 εκατ. γερμανικά μάρκα, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο χρησιμοποίησε για να δωροδοκήσει στελέχη του ΟΤΕ ενόψει της υπογραφής της σύμβασης 8002). Η κατηγορία αυτή εισήχθη στη δίκη, παρά το γεγονός ότι οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσαν ενόρκως πως τα συγκεκριμένα χρήματα (και πολλά άλλα όπως είπαν) μπήκαν στα ταμεία του κόμματος.

Τι απάντησε

Κατά πληροφορίες, ο κ. Τσουκάτος επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις εταιρίες που επιχορήγησαν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας, χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των εταιριών αυτών.

Σχετικά με το πού χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα, φέρεται να υποστήριξε, ότι δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος και ειδικότερα για τη χρηματοδότη ετεροδημοτών, φυλλάδια του κόμματος κλπ, ενώ διευκρίνισε, ότι από τα 16 δισεκ. δραχμές που φέρεται να έλαβε το ΠΑΣΟΚ, τα 4,5 ήταν κρατική επιχορήγηση. Τέλος, φέρεται να επέμεινε ότι από το 2008 -όταν άνοιξε η έρευνα για τα μαύρα ταμεία της Siemens-, είχε αναφέρει σε εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για τις ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων και την συνήθη πρακτική που ακολουθείτο, χωρίς ωστόσο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ