Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κωνσταντοπούλου: «Αυτό που έγινε στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κωνσταντοπούλου: «Αυτό που έγινε στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα»

«Αυτό που έγινε στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα. Ένα ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν , όπως και αυτοί που επιδιώκουν τη συγκάλυψη και την υπόθαλψη.»

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε η πρόεδρός της Πλεύσης Ελευθερίας , Ζωή Κωνσταντοπούλου, το δια ταύτα των νέων στοιχείων τα οποία προσκόμισε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μαζί με τον υπεύθυνο στρατηγικής και επικοινωνίας του κόμματος Διαμαντή Καραναστάση.

Μεταξύ αυτών, όπως παρατίθενται στη συμπληρωματική της 6-8-2018 μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσαν σήμερα, περιλαμβάνονται:

-Πρωτότυπες και αδημοσίευτες μαγνητοσκοπήσεις του κ. Κωστή Σαββιδάκη από το λιμάνι της Ραφήνας , το βράδυ της τραγωδίας από τις οποίες προκύπτει, όπως σημειώνεται στην αναφορά,ότι ήδη από τις 23.5 το βράδυ, είχαν εναποθέτουν στο Λιμάνι, σε χώρο μακριά από τα τηλεοπτικά συνεργεία, δυο σωροί, που παρέμεναν εκεί επί δίωρο τουλάχιστον.

-Μαρτυρίες πολιτών που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή δόθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους

-Συλλεγέντα δημοσιεύματα της περιόδου

-Αναρτήσεις του Δήμου Αθηναίων για την εκκένωση της κατασκήνωσης και τη διάσωση των παιδιών , από τις οποίες προκύπτει ότι η εκκένωση της περιοχής από τις αρμόδιες αρχές με οργανωμένο τρόπο ήταν απολύτως εφικτή

-Συλλεγείσες δημόσιες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών , της Περιφερειάρχη Αττικής, από τις οποίες προκύπτουν εναλλασσόμενα σενάρια συγκάλυψης και αντιμετάθεση ευθυνών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ