Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Λαμία: Μεγαλέμπορος ναρκωτικών θα αποφυλακιζόταν με πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λαμία: Μεγαλέμπορος ναρκωτικών θα αποφυλακιζόταν με πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας

Το «κύκλωμα» με τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά είχε απλώσει πλοκάμια σε όλη τη χώρα και φέρεται να έχει αποφυλακίσει περισσότερους από 400 κρατούμενους, με τον ίδιο τρόπο που έβγαλε από την φυλακή και τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου της Energa.

Πρόλαβαν στο “τσακ”

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του lamiareport πρόκειται για έναν 54χρονο Έλληνα βαρυποινίτη, ο οποίος είχε συλληφθεί με 4,5 τόνους κοκαΐνης και ήταν έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού. Τον περασμένο Μάιο από τον Κορυδαλλό μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού στη Φθιώτιδα. Λίγες ημέρες μετά εμφανίστηκε στο Εφετείο Λαμίας ένας δικηγόρος από την Αθήνα και κατέθεσε φάκελο με αίτημα αποφυλάκισης του 54χρονου κρατούμενου για λόγους υγείας.

Η ιατρική γνωμάτευση και το πιστοποιητικό που υπήρχε στο φάκελο έκανε λόγο για πολύ σοβαρή ασθένεια (καρκίνο στο συκώτι) και του έδινε ποσοστό αναπηρίας 88%. Φυσικά το πιστοποιητικό έφερε όλες τις υπογραφές και σφραγίδες που ήταν γνήσιες.

Η έρευνα του Αντεισαγγελέα Εφετών

Όλα έδειχναν πως είναι εντάξει και ο Αντεισαγγελέας του Εφετείου Λαμίας θα μπορούσε να είχε υπογράψει και να είχε εισηγηθεί την αποφυλάκισή του, αφού έτσι ορίζει ο νόμος Παρασκευόπουλου. Όμως ο Αντιεισαγγελέας προχώρησε σε έρευνα ζητώντας από τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες του ΚΕΠΑ, να διασταυρώσουν τη γνησιότητα του πιστοποιητικού.

Από την έρευνα που έκανε στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες προέκυψε ότι πράγματι είχε εκδοθεί τέτοιο πιστοποιητικό τον Νοέμβριο του 2017, αλλά αφορούσε άλλο άτομο το οποίο ήταν πραγματικά ασθενής. Το πιστοποιητικό που προσκόμισε ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών είχε τα ίδια στοιχεία, αλλά με το δικό του όνομα και διαφορετική ημερομηνία (Ιανουάριος του 2018).

Όπως ήταν φυσικό το αίτημα αποφυλάκισης απορρίφθηκε και διατάχθηκε επείγουσα παραγγελία για να αποκαλυφθεί ποιοι προσπάθησαν να αποφυλακίσουν τον 54χρονο βαρυποινίτη των φυλακών Δομοκού.

πηγή: lamiareport

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ