Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μαφία των φυλακών: Νέα πρόσωπα στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαφία των φυλακών: Νέα πρόσωπα στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης

Νέα πρόσωπα που μέχρι σήμερα παραμένουν ελεύθερα, παρά το ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως συμμετείχαν στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών», έχουν μπει στο στόχαστρο του εφέτη ειδικού ανακριτή, Ευτ. Νικόπουλου, που χειρίζεται τη δικογραφία.

Οι επόμενες κινήσεις του ανακριτή, οι απολογίες του δικηγόρου και οι μαρτυρικές καταθέσεις που οδήγησαν στα εντάλματα

Μάλιστα, πηγές από το χώρο της Δικαιοσύνης άφηναν να εννοηθεί πως οι πρόσφατες συλλήψεις των δύο δικηγόρων για την υπόθεση, δεν είναι οι μοναδικές που θα λάβουν χώρα. Αντίθετα, αναμένεται να εκδοθούν αντίστοιχα εντάλματα σύντομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει πρόσωπα, τα οποία εμφανίζονται να συνεργάζονται με κρατούμενους αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν ήδη καταστεί κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Η εμπλοκή τους φέρεται να έχει αποκαλυφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, τις οποίες έχει καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ. Σε αυτές τα νέα αυτά άτομα εμφανίζεται να ενεργούν κατά τις εντολές κρατουμένων γύρω από σειρά αξιόποινων πράξεων. Την ίδια ώρα, με ενδιαφέρον αναμένονται οι απολογίες των δύο δικηγόρων που κρατούνται στη ΓΑΔΑ ύστερα από τη σύλληψή τους το βράδυ της Πέμπτης.

Αν και ο συνήγορος σε βάρος του οποίου έχει πραγματοποιηθεί απόπειρα δολοφονίας το 2014, αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση, πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα πρόσωπο – κλειδί, ο οποίος έχει πλήρη εικόνα για τις κινήσεις του δικηγόρου. Μάλιστα, τα όσα κατέθεσε φαίνεται πως είναι τόσο αποκαλυπτικά, που οδήγησαν τον Ευτ. Νικόπουλο στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Οι καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων

Παράλληλα, σημαντικές φαίνεται να είναι οι καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή εμφανίζονται να αναφέρθηκαν σε διάφορα περιστατικά, που σχετίζονται με το υπό διερεύνηση κύκλωμα.

Άλλωστε και ο Αρ. Φλώρος έχει στο παρελθόν αναφερθεί σε περιστατικά, που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν υπάλληλοι των φυλακών. Μόλις πρόσφατα ο πρωτοδίκως καταδικασθείς στην υπόθεση της Energa είχε καταθέσει στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου πως τον Ιούνιο του 2017 ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε ότι ο κατηγορούμενος Κλ. Λ. τηλεφώνησε και είπε ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του, αν δεν του δώσει 5 εκ ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ