Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Με 70σελιδο υπόμνημα ο δήμαρχος Ραφήνας, Γ. Μπουρνούς στην Εισαγγελία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με 70σελιδο υπόμνημα ο δήμαρχος Ραφήνας, Γ. Μπουρνούς στην Εισαγγελία

Μέσα σε 70 σελίδες επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για τις κινήσεις του την 23η Ιουλίου, όταν ξέσπασε η πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Αττική, ο δήμαρχος Ραφήνας, Γ. Μπουρνούς. Υπενθυμίζεται, ότι βρίσκεται ανάμεσα στους υπόπτους που έχουν κληθεί για παροχή εξηγήσεων για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους από τους εισαγγελείς που χειρίζονται την έρευνα για την φονική πυρκαγιά.

Το υπόμνημα του κ. Μπουρνούς, το οποίο κατέθεσε ο ίδιος σήμερα συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Θ. Κονταξή, χωρίζεται σε τρία μέρη, καθώς ξεκινά από τις κινήσεις του πριν την φωτιά, κατά την διάρκεια αυτής αλλά και μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος περιγράφει την οργάνωση του δήμου Ραφήνας σχετικά με την πυρασφάλεια, κάνοντας λόγο για έγκυρη ενημέρωση κατοίκων και μαθητών, καθαρισμό οικοπέδων, αλλά και πιστοποίηση εθελοντών, υπογραμμίζοντας ότι η ετοιμότητα του δήμου βρισκόταν στο 100%.

Σχετικά με τις ώρες εκδήλωσης της φωτιάς, ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε ο ίδιος στην Πεντέλη, έλαβε μέρος στην πυρόσβεση, εγκαταλείποντας το σπίτι του- το οποίο υπέστη τεράστιες ζημιές από την φωτιά- ενώ μετά το τραγικό συμβάν αναφέρεται στην τιτάνια προσπάθεια που έκανε για την αποκατάσταση των πληγέντων, την παροχή των επιδομάτων και την επιλογή των εθελοντών για την προσφορά βοήθειας.

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις μεταξύ άλλων η κ. Ρένα Δούρου, και ο Ηλίας Ψινάκης, στελέχη της πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ αλλά και της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ