Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μήνυση για τα έκτροπα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μήνυση  για τα έκτροπα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (video)

Στην προσπάθεια περιφρούρησης των επόμενων συλλαλητηρίων που δεν αποκλείεται να λάβουν χώρα, προχωρά η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με αναφορά της στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια ώρα, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστους για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στη μήνυση, η συνομοσπονδία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου. Μιλά για ενορχηστρωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης, με το σκεπτικό ότι η δράση των κουκουλοφόρων στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία δεν ήταν τυχαία, αλλά ενταγμένη σε ένα σχέδιο ανωμαλίας για να διαλυθεί η συγκέντρωση. Παράλληλα, αναφέρεται στο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας το οποίο δεν εμπόδισε τους κουκουλοφόρους από το να προκαλέσουν επεισόδια.

Τα αδικήματα που καλείται να ερευνήσει η Δικαιοσύνη είναι εκείνα της διέγερσης, πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος, συμμορία, παράνομη βία, παράβαση καθήκοντος και άλλα.

Όσο για τη αναφορά προς την Αστυνομία, η συνομοσπονδία ζητά να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή και των επόμενων συγκεντρώσεων.

Αποσπάσματα της μηνυτήριας αναφοράς:

«Είναι προφανές ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας είναι εντελώς εσφαλμένο, καθώς επιτρέπει στις, απολύτως γνωστές από το παρελθόν, ομάδες  κουκουλοφόρων να δρουν ανεξέλεγκτα, με κατεύθυνση προς την Βουλή, να λαμβάνουν θέση μάχης και, αμέσως μετά, να αρχίζει ο πετροπόλεμος και η μαζική ρίψη χημικών ουσιών.

Θα ανέμενε κανείς ότι η ευνομούμενη Πολιτεία, και συγκεκριμένα η Πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, καθώς και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, θα είχαν εκπονήσει το κατάλληλο για τις περιστάσεις επιχειρησιακό σχέδιο, γιά να αποτραπεί με αποτελεσματικό τρόπο η προβοκατόρικη και καταστροφική δράση των κουκουλοφόρων, ώστε να περισταλεί η έκταση του πανικού και της χημικής δηλητηρίασης των ανύποπτων πολιτών, που ενώ διαδήλωναν ειρηνικά εξετέθησαν σε κίνδυνο βαρείας βλάβης της υγείας τους αλλά και της ζωής τους, καθώς και η τεράστια έκταση των υλικών καταστροφών της δημόσιας περιουσίας.

Όπως προκύπτει από την σωρεία των επισυναπτομένων δημοσιογραφικών ευρημάτων, είναι πλέον απολύτως βέβαιον ότι η δράση των κουκουλοφόρων δεν υπήρξε τυχαία, αλλά, αντιθέτως, είναι εντεταγμένη σε ένα σχέδιο ανωμαλίας, με σκοπό την κατατρομοκράτηση του λαϊκού παράγοντα και την αποτροπή της πάνδημης συμμετοχής του τόσο στο συλλαλητήριο της 20/01/2019 όσο και στο προαναγγελθέν συλλαλητήριο, που θα διοργανωθεί την ημέρα της ψηφίσεως της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή και συγκεκριμένα σήμερα,  Πέμπτη, 24/01/2019».

«Η δράση των οργανωμένων ομάδων κουκουλοφόρων συγκροτεί, τουλάχιστον κατ’ αρχήν και χωρίς να αποκλείεται η αποκάλυψη εγκληματικής οργάνωσης, κατ’ άρθρον 187.1 ΠΚ, το αδίκημα της συμμορίας (187.3 ΠΚ), το οποίο συνίσταται εις την ευκαιριακή και διαπροσωπική σχέση δύο τουλάχιστον προσώπων, τα οποία συμπράττουν για την διάπραξη ενός τουλάχιστον μη προσδιοριζομένου κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Εις τα προσκομιζόμενα link καταγράφεται η δράση ταυτοποιημένων και μη προσώπων, τα οποία δημόσια (185 ΠΚ) ή μη δημόσια (186 ΠΚ) παροτρύνουν και διεγείρουν τα λοιπά μέλη των ομάδων τους να διαπράξουν κακουργήματα ή πλημμελήματα, εις τα οποία προβαίνουν από κοινού και κατά συναυτουργία, καταστρέφοντας δημόσια περιουσία και ούτω διαπράττουν το έγκλημα της παράνομης βίας (330 ΠΚ).

Η υπερβάλλουσα άσκηση βίας και η εκτόξευση δολοφονικών χημικών αερίων κατά των διαδηλωτών εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων συνιστά αντίστροφη παράνομη βία κατά των ειρηνικών διαδηλωτών (330 ΠΚ), ενώ ταυτοχρόνως οι ενέργειες τούτες εκθέτουν τους πολίτες αυτούς εις κίνδυνον της υγείας ή και της ζωής τους (306 ΠΚ), εις ορισμένες περιπτώσεις, οι οποίοι πολίτες σημειωτέον είναι φιλήσυχοι οικογενειάρχες και ενεργούν νομίμως εις τα πλαίσια του Συνταγματικού δικαιώματος αυτών της ελευθερίας του συνέρχεσθαι.

Δέον να διερευνηθεί εάν οι ενέργειες των αστυνομικών οργάνων αποτελούν παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ), η οποία παράβαση άρχεται από το ανώτατο επίπεδο της ιεραρχίας και εξικνείται εις το τελευταίο αστυνομικό όργανο, που εκτελεί τις διαταγές των ανωτέρων του καθ’ υπέρβασιν αυτών και πάντως των νομίμων ορίων αμύνης (23 ΠΚ)».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ