Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ολοκληρώνεται η ανάκριση για τον Αρ. Σώρρα και τους συγκατηγορούμενούς του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ολοκληρώνεται η ανάκριση για τον Αρ. Σώρρα και τους συγκατηγορούμενούς του

Εντός των επόμενων εβδομάδων πρόκειται να ολοκληρωθεί η ανάκριση που διενεργεί ο 1ος ειδικός ανακριτής, Βασίλης Ζιάκας για την υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις» με βασικό κατηγορούμενο τον Αρτέμη Σώρρα.

Ήδη, ο ανακριτής βρίσκεται στο στάδιο της λήψης απολογιών από δέκα νέους κατηγορούμενους οι οποίοι κλήθηκαν ενώπιον του για την υπόθεση και συγκεκριμένα για τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της απόπειρας απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Πρόκειται για μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε να συνδέονται με τον επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις.

Εν συνέχεια, η υπόθεση θα παραπεμφθεί ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας το οποίο θα κρίνει εάν οι πάνω από 20 κατηγορούμενοι στην υπόθεση θα παραπεμφθούν σε δίκη ή όχι.

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης

Στο μεταξύ, η αίτηση αποφυλάκισης του Αρτέμη Σώρρα απορρίφθηκε και το Συμβούλιο Πλημμελειδικών της Αθήνας το οποίο αποφάσισε, με βούλευμα του, να παρατείνει την προσωρινή κράτηση του «αρχηγού» της Ελλήνων Συνέλευσις για ακόμα έξι μήνες κρίνοντας τον «ύποπτο φυγής».

Ο Αρτέμης Σώρρας διεκδικούσε την έξοδο του από τις φυλακές υποστηρίζοντας ότι αδίκως κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος καθώς ήδη «με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύει την αθωότητα του». Παράλληλα, ισχυριζόταν  ότι δεν είναι ύποπτος φυγής κι ότι δεν εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές διότι «δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ