Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ο βουλευτής Π. Κωνσταντινέας κατονόμασε δράστη, ο οποίος (τη στιγμή της επίθεσης) δούλευε στο… Λονδίνο!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο βουλευτής Π. Κωνσταντινέας κατονόμασε δράστη, ο οποίος (τη στιγμή της επίθεσης) δούλευε στο… Λονδίνο!

Μήνυση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας 27χρονος. Το όνομά του περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την επίθεση στο βουλευτή και τον οποίο ο τελευταίος αναγνώρισε στις καταθέσεις του ότι παρευρισκόταν.

Όπως διευκρίνισαν μιλώντας στο «tharrosnews.gr» οι δικηγόροι του 27χρονου, Γεώργιος Ράλλης και Μαρία Κλείδωνα, την επίμαχη ημέρα και ώρα του επεισοδίου που έχει καταγγείλει ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ο εντολέας τους βρισκόταν στην εργασία του στην Αγγλία!

Αμέσως μετά την κατάθεση της μήνυσης σε βάρος του, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε με δήλωσή του να διευκρινίσει ότι βλέποντας την Παρασκευή (05.10.2018) στο δικαστήριο τον 27χρονο, διαπίστωσε ότι δεν ήταν αυτός και πως ό,τι συνέβη, ήταν επειδή του επέδειξαν οι αστυνομικοί παλιές φωτογραφίες.

Η μήνυση

Όπως τόνισαν οι δικηγόροι του 27χρονου μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο κ. Κωνσταντινέας γνωρίζει τον νεαρό από πριν και στην κατάθεσή του αναφέρει ότι αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα πως παρευρισκόταν όταν συνέβη το επεισόδιο. Ενώ αποδεδειγμένα, όπως είπαν οι δικηγόροι του, ο 27χρονος την ημέρα και την ώρα του επεισοδίου βρισκόταν στο Νιουκάστλ της Αγγλίας. «Ενημερώθηκε ότι είναι καταζητούμενος και ήλθε από την Αγγλία για να προασπίσει τα συμφέροντά του», τόνισαν οι δικηγόροι του.

Η απάντηση

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr αμέσως μετά την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, ο κ. Κωνσταντινέας απέστειλε την εξής δήλωση: «Στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας σήμερα 5.10.2018 ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας είδε τον κ. Κολοκύθα και διαπίστωσε ότι ο εν λόγω φερόμενος ως παριστάμενος στο χώρο και κατά το χρόνο του εις βάρος του επεισοδίου της 23/9/2018 δεν ήταν παρών. Η σύγχυση προκλήθηκε από το γεγονός ότι προς αναγνώριση επιδείχθηκαν στον κ. Κωνσταντινέα παλαιές φωτογραφίες ταυτοτήτων. Να τονιστεί ιδιαίτερα ότι ο κ. Κωνσταντινέας δεν έχει υποδείξει τον κ. Κολοκύθα ως κατηγορούμενο, αλλά μόνο ως παριστάμενο στο χώρο του επεισοδίου. Δε θα υποδείκνυε ποτέ κάποιον ως κατηγορούμενο της εις βάρος του επίθεσης χωρίς να είναι απολύτως σίγουρος».

Να θυμίσουμε ότι στις 23 Σεπτεμβρίου ο Πέτρος Κωνσταντινέας κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από άτομα που πρόσκεινται στον χώρο της ακροδεξιάς, μετά τον αγώνα Καλαμάτα – Πάμισος, κοντά σε στέκι οπαδών της πρώτης. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει πως μία ομάδα 30 ατόμων, τους οποίους τοποθετεί ότι ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο, τον προπηλάκισαν και τον χτύπησαν σοβαρά για τις θέσεις του αναφορικά με το Σκοπιανό και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ