Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

 Παρεξήγηση λέει τώρα και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος για το Μάτι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
 Παρεξήγηση λέει τώρα και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος για το Μάτι

Για παρεξήγηση, μιλάει τώρα και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, μετά το σάλο που προκλήθηκε για το προσωρινό πάγωμα των κλητεύσεων υπόπτων για την υπόθεση.

Με αφορμή όσα γράφτηκαν στο σύνολο του Τύπου για το έγγραφο της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου με το οποίο ουσιαστικά του ζητούσε να περιμένει το πόρισμα των πειθαρχικών ερευνών , συνεπώς να  «παγώσει» την κλήτευση υπόπτων για την τραγωδία στο Μάτι, η εισαγγελία με προσωπική ανακοίνωση του διευθύνοντος, μιλάει ουσιαστικά – μετά την κα Δημητρίου- επίσης για παρερμηνεία.

Ξαφνικά και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας μιλάει, όπως και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου  για “παρεξήγηση”

Έτσι ενώ η ένταση στην Εισαγγελία ήταν εμφανής τις προηγούμενες μέρες, ξαφνικά μετά το νέο διευκρινιστικό έγγραφο  που έστειλε χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με το οποίο ουσιαστικά μίλησε για παρεξήγηση και ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε ανακοίνωση ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος:

«Αναφορικά με όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με «παρεμβάσεις» στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι:

Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ.Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Απ΄την πρώτη στιγμή η κα Εισαγγελέας στάθηκε όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της αρωγός σε οποιαδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της εισαγγελέως του ΑΠ καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη βούλησή της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε.

Οι επιθέσεις που δέχεται η κα εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ