Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Περίεργη τροπή στην υπόθεση θανάτου του δικηγόρου. Τα ύποπτα τραύματα και τα απειλητικά sms!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Περίεργη τροπή στην υπόθεση θανάτου του δικηγόρου. Τα ύποπτα τραύματα και τα απειλητικά sms!

Την άκρη του αιματοβαμμένου νήματος στη μυστηριώδη υπόθεση θανάτου του 30χρονου δικηγόρου Παναγιώτη Ρεκουνιώτη, που βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό στα Τουρκοβούνια το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, προσπαθούν να εντοπίσουν οι Αρχές και οι οικογένειά του, καθώς όλα τα στοιχεία που συλλέγουν ώρα με την ώρα κάθε άλλο παρά συνθέτουν την εικόνα ενός ανθρώπου που είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Τα αναπάντητα ερωτήματα πολλά, όπως και τα κενά που αφήνει το σενάριο της αυτοκτονίας. Η οικογένεια του νεαρού δικηγόρου είναι σίγουρη ότι δεν έβαλε μόνος του φρικτό τέλος στη ζωή του πέφτοντας στον γκρεμό και ζητεί να πέσει φως στα αίτια του θανάτου του, ζητώντας να διενεργηθεί δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση. Μάλιστα, έχουν ορίσει ως τεχνικό σύμβουλο την ιατροδικαστή Αστερία Παπαβδή, η οποία, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έπειτα από εξέταση της σορού προβληματίζεται για δύο συγκεκριμένα τραύματα που φέρει στο κεφάλι ο άτυχος δικηγόρος.

Έρευνα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες

Η οικογένεια κατέληξε στην απόφαση να αρχίσει μια επίπονη έρευνα για να πάρει απαντήσεις, καθώς η εικόνα που τους μετέφεραν φίλοι και συνάδελφοι του παιδιού της έως τις τελευταίες στιγμές μόνο άτομο που σκεφτόταν την αυτοχειρία δεν έδειχνε.

Παράλληλα ζητούν να γίνει έρευνα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες και στο κινητό του 30χρονου, που βρέθηκε μέσα στο ξεκλείδωτο αυτοκίνητό του στην περιφερειακή οδό Βριλησσού του Πολυγώνου, πάνω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, καθώς υποστηρίζουν ότι εκεί κρύβεται το μυστικό του θανάτου του, μια και τον τελευταίο καιρό δεχόταν απειλητικά μηνύματα.

Αρχικά ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του δικηγόρου Γεώργιος Ντιλέρνια διέγνωσε τραύματα συμβατά με πτώση, όμως δεν μπόρεσε να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα για τον μηχανισμό που την προκάλεσε, δηλαδή αν πρόκειται για αυτοκτονία ή κάποιος τον έσπρωξε στο κενό. Συγκεκριμένα ο κ. Ντιλέρνια διέγνωσε πολλαπλές κακώσεις σώματος, κεφαλής, θώρακος και δεξιού μηρού, συμβατές με πτώση από ύψος.

Χθες, όμως, η τεχνική σύμβουλος που όρισε η οικογένεια Ρεκουνιώτη φέρεται ότι διαπίστωσε την ύπαρξη δυο τουλάχιστον τραυμάτων στο κρανίο του άτυχου δικηγόρου, τα οποία θεωρεί ιδιαίτερα σοβαρά και ύποπτα.

Από την άλλη, ο επαγγελματικός και φιλικός κύκλος του δικηγόρου επισημαίνει ότι ναι μεν είχε κάποια οικονομικά προβλήματα λόγω χρεών, ωστόσο δεν ήταν λόγοι που θα τον έκαναν να αυτοκτονήσει…

Δεν έδειχνε να πάσχει από κατάθλιψη

«Δανειζόταν συνεχώς χρήματα, προκειμένου να καλύψει κάποιες οφειλές του, αλλά μέχρι εκεί» ανέφεραν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν πως ήταν ένας ανερχόμενος δικηγόρος, που μάλιστα εργαζόταν στο γραφείο γνωστού ποινικολόγου των Αθηνών, με έδρα στην οδό Κοδριγκτώνος, ήταν δραστήριος και με πάθος για τη δικηγορία. Σε καμία περίπτωση δηλαδή δεν έδειχνε να πάσχει από κατάθλιψη ή ότι ήταν σε απόγνωση που θα τον ωθούσε στην αυτοχειρία.

Ακόμα και τη μοιραία βραδιά της Τρίτης στο δικηγορικό γραφείο ήταν χαμογελαστός και διαχυτικός με τους συναδέλφους του, και λίγο μετά τα μεσάνυχτα έστειλε μήνυμα σε φίλο του προκειμένου να πάνε για ποτό. Ο φίλος του, βέβαια, δεν είδε το μήνυμα και αργότερα, που του απάντησε, ο δικηγόρος τού έστειλε την αινιγματική απάντηση «Αχχ, αχχ»!

Το ανεξήγητο είναι ότι η διάθεση για γέλια στο γραφείο και για ποτό στη συνέχεια μετατράπηκε σε αυτοκαταστροφική μέσα σε ελάχιστες ώρες. Μεσολάβησε κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό, κάποια επαφή ή επικοινωνία με πρόσωπο που συντέλεσε στο να αλλάξει απότομα η ψυχική του κατάσταση ή εμπλέκεται άλλο άτομο, το οποίο βρισκόταν μαζί του στο χείλος του γκρεμού.

Αυτές τις απαντήσεις στο θρίλερ θα επιδιώξουν να πάρουν οι δικοί του το επόμενο διάστημα, καθώς η τραγική κατάληξη του 30χρονου είναι γι’ αυτούς ανεξήγητη και αναίτια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ