Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Προφυλακίστηκε ο 65χρονος δικηγόρος- Τα ξημερώματα η απόφαση – Τι είπε στην μαραθώνια απολογία του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προφυλακίστηκε ο 65χρονος δικηγόρος- Τα ξημερώματα η απόφαση – Τι είπε στην μαραθώνια απολογία του

To δρόμο προς τις φυλακές έδειξε ο εφέτης ανακριτής Ευτ. Νικόπουλος και στο δεύτερο δικηγόρο που κατηγορείται για εμπλοκή στο κύκλωμα των φυλακών. Τα ξημερώματα μετά από μαραθώνια απολογία που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του 65χρονου δικηγόρου για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Νωρίτερα προσωρινά κρατούμενη είχε κριθεί και η 45χρονη συνάδελφός του η οποία είχε εκπροσωπήσει τον Αλβανό κρατούμενο , που φέρεται ως επικεφαλής του κυκλώματος, στην ανάκριση για τη δολοφονία του διαπρεπούς δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Τα ξημερώματα

Η προφυλάκισή του 65χρονου δικηγόρου αποφασίστηκε μετά από μαραθώνια απολογία που ξεκίνησε το μεσημέρι και τελείωσε στις 2 περίπου τα ξημερώματα τις Τρίτης.

Ο δικηγόρος αρνήθηκε πως συμμετείχε στην  «Κόζα Νόστρα του Κορυδαλλού», μέλη της οποίας φέρεται ότι έχουν διαπράξει σωρεία κακουργηματικών πράξεων, όπως ανθρωποκτονίες, ληστείες, εκβιασμοί και απειλές.

Τι είπε

Ο 65χρονος δικηγόρος σε βάρος του οποίου είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2014 απόπειρα ανθρωποκτονίας από μέλη του κυκλώματος, φέρεται ότι υποστήριξε πως άρχισε να επικοινωνεί με τον φερόμενο ως επικεφαλής του κυκλώματος Κλοντιάν στην προσπάθειά του να ανακαλύψει ποιος είχε δώσει την εντολή για τη δολοφονική επίθεση που είχε δεχτεί.«Είναι προφανές ότι ουδέποτε επεδίωξα ή επιθυμούσα να συναντήσω κατ’ ιδίαν τους δράστες που αποπειράθηκαν να με θανατώσουν ούτε άλλωστε θα ήταν λογικό το θύμα μιας τέτοιας επιθέσεως να δύναται ψυχολογικά να συναναστραφεί με τους δράστες που κατ’ ελάχιστον δεν του στοίχισαν τη ζωή» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα των 63 σελίδων (δείτε ΕΔΩ) που παρέδωσε στον ανακριτή, υποστηρίζοντας πως αποκλειστικό μέλημά του είναι η ανεύρεση της αλήθειας γύρω από τις συνθήκες και τα πρόσωπα που μετείχαν στην απόπειρα εξόντωσής του. Μάλιστα φέρεται να επισήμανε πως για τις συναντήσεις του με μέλη του κυκλώματος ήταν ενήμερο συγκεκριμένο πρόσωπο από την ΕΛΑΣ , το οποίο τον συμβούλευε να διατηρεί επαφή εν όψει και των εκκρεμών δικών, ενώ κατηγόρησε τον καταδικασθέντα επιχειρηματία Αρ. Φλώρο πως τον ενέπλεξε σε σκευωρία. Τελικά και η απολογία του 65χρονου δεν στάθηκε ικανή να πείσει τον ειδικό εφέτη ανακριτή και έτσι αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ