Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Πως συνδέονται ο “Αυστραλός”, οι Comanchero και το καρτέλ του Εκουαδόρ;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πως συνδέονται ο “Αυστραλός”, οι Comanchero και το καρτέλ του Εκουαδόρ;

Στο μακρινό Εκουαδόρ ενδέχεται να οδηγούν τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής οι έρευνες για τη μαφιόζικη απόπειρα δολοφονίας του 56χρονου Αυστραλού, Αμάντ Τζέι Μακούν, πρώην αρχηγού της εγκληματικής συμμορίας μοτοσικλετιστών “Comanchero”, που γλίτωσε από θαύμα όταν το πολυτελές αυτοκίνητό του του τινάχτηκε στον αέρα μόλις έβαλε μπροστά την μηχανή στη λεωφόρο Βουλιαγμένης την περασμένη Παρασκευή.

Mισός τόνος κοκαΐνης από το Εκουαδόρ

Εκτός από την εκτέλεση του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή με το προσωνύμιο «Αυστραλός» έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, στο τραπέζι των ερευνών έχει πέσει και η εξάρθρωση της μεγάλης σπείρας που μετέφερε με ιστιοφόρο στην Αυστραλία τουλάχιστον μισό τόνο κοκαΐνης από το Εκουαδόρ, τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι δυο Έλληνες -ο γιος γνωστής αστρολόγου και ένας γνωστός έμπορος αυτοκινήτων μαζί με τον Αλβανό συνεργό τους δεν είχαν σχέση με την Αυστραλία, ωστόσο τα στέκια τους ήταν στη Γλυφάδα. Την ίδια περιοχή είχε επιλέξει και ο Αυστραλολιβανέζος Αμάντ Τζέι Μακούν για να κατοικεί με την οικογένειά του, ίσως για να ξεφύγει από το πρόσφατο αιματηρό παρελθόν του στη μακρινή ήπειρο.

Οι δυο υποθέσεις συνδέονται;

Το βασικό ερώτημα στο οποίο προσπαθούν να απαντήσουν οι αστυνομικοί, αφορά το πώς ο γιος της αστρολόγου και οι συνεργοί του είχαν βρει την “άκρη” για να στείλουν τόσο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στην Αυστραλία. Όλα δείχνουν ότι πρέπει να είχαν κάποιον σύνδεσμο,  που κανόνιζε -φυσικά, με το αζημίωτο- να τους φέρει σε επαφή με αυτούς που θα αγόραζαν την κόκα και θα την διακινούσαν στην Αυστραλία. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δυο υποθέσεις να συνδέονται, καθώς ο 56χρονος πρώην αρχηγός των “Comanchero” διέμενε τα τελευταία δυόμισι χρόνια στην Γλυφάδα.

Ο ίδιος, που έχει τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια και τα χέρια χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς σε μια πρώτη συζήτηση ότι κανείς δεν τον είχε ενοχλήσει και κανέναν δεν είχε ενοχλήσει στην Ελλάδα.  Όπως εξιστόρησε, η σύζυγός του έλειπε ταξίδι στην Αυστραλία την Παρασκευή κι έτσι άφησε τα παιδιά του στο σχολείο και στην συνέχεια πήγε σε γυμναστήριο στη λεωφόρο. Βουλιαγμένης. Μόλις μπήκε στο αυτοκίνητό του και έβαλε μπροστά την μηχανή, τινάχτηκε στον αέρα.

“Απεσταλμένος” διεθνούς εταιρείας με έδρα το Ντουμπάι

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” στην ερώτηση των αστυνομικών για το πώς βρέθηκε στην Ελλάδα, ο 56χρονος απάντησε πως είχε εγκατασταθεί στην χώρα πριν από περίπου δυόμισι χρόνια ως απεσταλμένος μιας διεθνούς εταιρείας με έδρα το Ντουμπάι, ως σύμβουλος του επιχειρηματία. Ωστόσο, εδώ και ένα χρόνο δεν εργάζεται και απολαμβάνει την “ειρήνη και την λιακάδα που έχει η χώρα σας”, όπως είπε χαρακτηριστικά στους άνδρες της Ασφάλειας!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ