Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Στον ανακριτή οι συνεργάτες του Εμίρη του Κατάρ για την «κινηματογραφική» υπόθεση της Ζακύνθου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον ανακριτή οι συνεργάτες του Εμίρη του Κατάρ για την «κινηματογραφική» υπόθεση της Ζακύνθου

Την δική τους εκδοχή για την «κινηματογραφική» υπόθεση της αγοράς έκτασης στη Ζάκυνθο που οδήγησε σε αλυσιδωτές δικαστικές περιπέτειες κλήθηκαν να δώσουν συνεργάτες του Εμίρη του Κατάρ, οι οποίοι συνοδεία των συνηγόρων τους πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή.

Η επίμαχη έκταση αγοράστηκε το 2014 από εταιρία που λειτουργεί στην Αθήνα υπό την ομπρέλα του Κρατικού Καταριανού Ομίλου Al Rayyan με στόχο να μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο. Δυο χρόνια αργότερα ο τότε οικονομικός Εισαγγελέας Γαληνός Μπρής άσκησε διώξεις κατά επτά προσώπων για άπατη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος. Αφορμή για την έρευνα ήταν η μηνυτήρια αναφορά της Μητρόπολης Ζακύνθου και της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου των Κρημνών, που μιλούσαν για απάτη, ενώ διεκδικούσαν μέρος της έκτασης.

Τα 7 πρόσωπα που πέρασαν το ανακριτικό κατώφλι αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, ενώ υποστήριξαν ότι ακολούθησαν απολύτως νόμιμες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Μάιο το Πρωτοδικείο Ζακύνθου απέρριψε το αίτημα ακύρωσης του συμβολαίου αγοραπωλησίας του ακινήτου, απορρίπτοντας το το αίτημα της Εκκλησίας να ακυρωθεί το συμβόλαιο βάση του οποίου οι Καταριανοί είχαν αγοράσει έκταση 15.000 στρεμμάτων πάνω από τη μαγευτική παραλία του Ναυαγίου.

Την εγκυρότητα του συμβολαίου αμφισβητούσαν με αγωγή τους η τοπική Μητρόπολη και η Μονή Αγίου Γεωργίου του Κρημνών που διεκδικούν μέρος της έκτασης, ενώ είχαν συνταχθεί 22 ιδιώτες, ο Δήμος, η Περιφέρεια και το Δημόσιο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ