Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης κορυφαίο στέλεχος της Τράπεζας Ελλάδος – Η απάντησή του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης κορυφαίο στέλεχος της Τράπεζας Ελλάδος – Η απάντησή του

Νέα υπόθεση «θαλασσοδανείων», αυτή τη φορά, με κεντρικό πρωταγωνιστή, πρόσωπο που φέρεται να ανήκει στο επαγγελματικό περιβάλλον του Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ , βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης που προχώρησε ήδη σε κακουργηματικές ποινικές διώξεις.

Ποινική δίωξη σε βάρος του για «θαλασσοδάνεια» ύψους 800.000€

Κατηγορούμενος φέρεται να είναι προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην επιθεωρητής της Εθνικής Τράπεζας ο οποίος φέρεται ως στενός συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα.

Σε βάρος του φέρεται να ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τρία δάνεια που φέρεται να έλαβε, με προνομιακούς όρους, τα οποία ανέρχονται, μαζί με τους τόκους, περίπου στο ποσό των 800.000 ευρώ.

Οι κατηγορίες

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απλής συνέργειας σε απιστία και ηθικής αυτουργίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα τα οποία αποδίδονται τόσο στο συγκεκριμένο υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος όσο και στους συναδέλφους του που ενέκριναν τις επίμαχες δανειοδοτήσεις.

Δάνεια χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις

Τα δάνεια τα οποία δόθηκαν το 2007 στο επιτελικό τραπεζικό στέλεχος σύμφωνα με την κατηγορία, εγκρίθηκαν χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις και με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους .  Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα δάνειο 590.583, ένα 119.053 και ένα 92.450 ευρώ.

Συνεχείς παρατάσεις και μη αποπληρωμή των δανείων

Το τραπεζικό στέλεχος κατηγορείται ότι με συνεχείς καταχρηστικές παρατάσεις από το 2007 μέχρι και σήμερα πέτυχε να μην καταβάλλει ούτε ένα ευρώ στη τράπεζα. Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή Διαφθοράς ο οποίος θα καλέσει σε απολογίες όλους τους εμπλεκόμενους.

Το τραπεζικό στέλεχος πάντως με ανακοίνωσή του αναφέρει πως “δηλώνω ότι ουδέποτε είχα ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα και ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμά δικαιώματά μου κατά των υπαιτίων ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας”.

Κι αλλες περιπτώσεις 

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 70 παλαιά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ελέγχονται από την εισαγγελία διαφθοράς για ανάλογες χρηματοδοτήσεις (δάνεια-μπόνους) . Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα ποσά ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ