Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Συμβούλιο Εφετών: Να μην «παγώσει» η έρευνα για τη Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συμβούλιο Εφετών: Να μην «παγώσει» η έρευνα για τη Novartis

Στο πλευρό της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελικών λειτουργών που ερευνούν την υπόθεση της  Novartis τάσσεται το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, το οποίο, με βούλευμά του, απορρίπτει τις σε βάρος τους αιτιάσεις   για διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που προβάλει η Ελένη Ράικου και ο γιατρός, σύζυγος της.

Το δικαστικό συμβούλιο  αποφάνθηκε στο βούλευμά του  πως δεν υπάρχει λόγος να «παγώσει» η έρευνα για την υπόθεση της Novartis μετά την αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου μαζί με το σύζυγό της, κατά των τριών εισαγγελικών λειτουργών, ζητώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ.

Απαντώντας σε σχετικό  ερώτημα της αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, υιοθέτησαν  πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Ράνιας Σταθέα η οποία τόνισε μεταξύ άλλων πως για το καλό της πολιτείας και της Δικαιοσύνης η έρευνα δεν θα πρέπει να παγώσει ούτε για μία στιγμή  μέχρι το Μάρτιο του 2019 οπότε και έχει προσδιοριστεί η συζήτησή της.

Ουδεμία μεροληψία η “διαρροή” εκ μέρους των εισαγγελέων διαφθοράς

Επιπλέον, σύμφωνα με την κ.  Σταθέα, δεν προκύπτουν  στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη  και  των επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς  ή ότι  ευθύνονται   για τη διαρροή μέρους  της δικογραφίας που αφορά  το σύζυγο της κ. Ράικου  ο οποίος φέρεται ως ένας από τους γιατρούς που ελέγχονται στο πλαίσιο της έρευνας.

Βασικό επιχείρημα στην πρόταση της κ. Σταθέα  για την έλλειψη οιασδήποτε ευθύνης των τριών εισαγγελικών λειτουργών  στην επίμαχη διαρροή, σύμφωνα με πληροφορίας, είναι το γεγονός ότι  η δικογραφία βρίσκεται  τόσο  στα χέρια μελών του κοινοβουλίου,  από το  Φεβρουάριο του 2018, όσο και στην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, την Τράπεζα της Ελλάδος και στο επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, το δικαστικό συμβούλιο είχε απορρίψει και την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της κ. Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων συναδέλφων της, απορρίπτοντας το αίτημα που είχε καταθέσει ο γιατρός, σύζυγος της κ. Ράικου μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός του στην υπό έρευνα δικογραφία της Novartis.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ