Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη 39χρονος ύποπτος για συμμετοχή σε πυρήνα Τζαχαντιστών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη 39χρονος ύποπτος για συμμετοχή σε πυρήνα Τζαχαντιστών

Στη σύλληψη ενός 39χρονου φανατικού μουσουλμάνου από το Αφγανιστάν, που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στους πυρήνες των τζιχαντιστών, προχώρησε την Κυριακή η Αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη.

Ο άνδρας, που κατέχει κροατικό διαβατήριο, βρέθηκε στο μικροσκόπιο των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας έπειτα από ενημέρωση που ήρθε από τις κροατικές αρχές, καθώς σε βάρος του υπάρχουν κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες και για ύποπτα ταξίδια σε Συρία και Ιράκ. Ωστόσο, ερευνάται ακόμα αν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και είχε ενταχθεί στο ISIS, όπως λέγεται.

Είχαν περάσει παράνομα από τον Έβρο

Οι Ελληνες αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία ότι προσπάθησε να βγάλει εισιτήρια στα ΚΤΕΛ σε συμπατριώτες του που είχαν περάσει παράνομα από τον Έβρο προς το Διδυμότειχο και τους είχε προμηθεύσει και με πλαστά διαβατήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινήσεις του το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαίτερα ύποπτες, καθώς προ λίγων ημερών ο συγκεκριμένος προσπάθησε να περάσει στην Τουρκία από το Τελωνείο των Κήπων, κάτι όμως που δεν του επετράπη, καθώς, σύμφωνα με το Evros-news.gr, του έχει απαγορευτεί η είσοδος στη γειτονική χώρα.

Περιφερόταν ως τη στιγμή που συνελήφθη

Από εκεί οι αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε λεωφορείο για την Αθήνα, ωστόσο ο ίδιος αποβιβάστηκε στην Αλεξανδρούπολη και επέστρεψε στους Κήπους, όπου παρέμεινε και περιφερόταν ως τη στιγμή που συνελήφθη.

Για την ώρα, βρίσκεται σε καθεστώς κράτησης ώσπου να διερευνηθεί πλήρως η δράση του και να αποφασιστεί εάν θα εκδοθεί στην Κροατία, όπου εκκρεμούν κατηγορίες σε βάρος του. Οι Κροάτες αστυνομικοί τον χαρακτηρίζουν φανατικό και έχουν πληροφορίες ότι κινείται σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ως ιμάμης, μοιράζοντας το Κοράνι και μιλώντας για το Ισλάμ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ